Za silvestrovskými oslavami přijeli do Prahy přes Airbnb především turisté z Paříže a Moskvy

Silvestrovské i novoroční oslavy přilákaly každoročně spoustu turistů. V posledních dnech letošního roku navštívily Prahu zejména turisté z Paříže, Moskvy a Londýna. Naopak Pražané nejčastěji oslavovali konec roku v Budapešti, Vídni, ale také na Tenerife. Podle dat společnosti Airbnb nejvíce turistů z celého světa tradičně zamířilo na silvestrovské oslavy do New Yorku. Mezi populární destinace se zařadily také Londýn, Sydney nebo Tokyo.

2018-01-03 11_40_38-Rekreační pronájmy, domovy, zážitky a místa - Airbnb

3 miliony

hostů využilo na Silvestra

služeb Airbnb

210

států a území bylo zastoupeno

mezi ubytovanými hosty

Více než 3 miliony hostů využily na konci roku 2017 ubytovací služby společnosti Airbnb. Do České republiky přijeli především turisté z Paříže, Moskvy a celého Německa. Výjimkou však nebyli ani turisté z Jižní Koreje nebo Austrálie. Stejně jako v posledních letech se nejvíce turistů z celého světa vydalo oslavit Silvestr do New Yorku. Vedle dalších oblíbených míst, jakými jsou Paříž nebo Sydney, ale stále více lidí cestuje za oslavami konce roku do exotičtějších destinací. Nejpopulárnějšími jsou podle společnosti Airbnb země ve střední a jižní Americe, konkrétně pak Ekvádor, Kolumbie a Nikaragua.

Nejoblíbenější destinace na Airbnb pro rok 2018

V první polovině roku 2018 se mezi destinace s nejvyšším nárůstem zájmu na Airbnb dostanou velká čínská města Suzhou a Hangzhou, která turistům nabízejí krásné pagody a chrámy, oblíbené jsou také známé zahrady. Největšími místními památkami jsou archeologická naleziště jako Bingmayong, kde najdete slavnou terakovotou armádu. Vedle těchto čínských měst zaznamenalo Airbnb výrazný nárůst rezervací v Mexiku, které láká slavnou historií, architekturou i známými kulinářskými pochoutkami.

Mezi evropská města, která zaznamenala nejvýraznější nárůst rezervací, se zařadily i Karlovy Vary, které se ze všech evropských měst se umístily na 40. místě. Ve srovnání s minulým rokem se zde plánuje ubytovat o 140 % více turistů. Na prvních příčkách mezi evropskými městy a regiony, které zaznamenaly největší nárůst rezervací pro první polovinu roku 2018, se umístilo dánské město Herning, francouzská oblast Aveyron, oblast Ženevského jezera nebo španělské Bilbao. Mezi českými turisty vzrostla raketově obliba dánského hlavního města Kodaně, Dominikánské republiky, Edinburghu a ostrova Mauricius. Pokud se však podíváme na celkový počet všech českých turistů, v první polovině roku jich nejvíce zamíří do horských oblastí v Itálii, Barcelony, Londýna a Říma.

O Airbnb

Společnost Airbnb byla založena v srpnu 2008 a sídlí v kalifornském San Franciscu. Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé přes počítač, mobilní telefon či tablet, nabízet, vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě.  Ať už se jedná o přenocování v pěkném apartmánu, týdenní pobyt na hradě nebo měsíční prázdniny ve vile. Navíc v mnoha cenových úrovních, ve více než 34 000 městech a 190 zemích světa. Airbnb se svým prvotřídním zákaznickým servisem a rostoucí komunitou uživatelů nabízí nejjednodušší způsob, jakým mohou lidé zpeněžit své nevyužité ubytovací kapacity, a jak je mohou nabídnout milionům zájemců z celého světa.