V Horoměřicích vyroste prodejna nové generace

Současná prodejna Lidl v Horoměřicích zůstane od soboty 6. ledna 2018 uzavřena. Na jejím místě vyroste úplně nový typ prodejny založený na ekologických principech. Zákazníci se již nyní mohou těšit na nové moderní prostory, díky kterým bude nakupování ještě komfortnější.

Nová budova prodejny se bude od ostatních prodejen lišit již na první pohled moderním architektonickým pojetím, nově uspořádaným vstupním zádveřím, vzdušným, velkoryse pojatým prostorem s dostatkem denního světla, který umocní menší množství barev v interiéru či použité osvětlení. Novinkou budou například širší uličky, větší úsek čerstvých potravin, komfortnější odkládací prostor u pokladen nebo toalety pro zákazníky s přebalovacím pultem.

V novém konceptu našich prodejen myslíme především na zákazníky, kterým přinese komfortnější nakupování od začátku až do konce. Snažíme se tak vyjít vstříc jejich potřebám, jež se za poslední roky výrazně změnily. Neméně důležití jsou pro nás ale naši zaměstnanci, kterým tento stavební koncept přinese kromě optimalizovaného uspořádání skladových ploch například velkorysé zázemí včetně terasy umístěné v prvním patře budovy. Samotná prodejní plocha pak zůstává i nadále jednopodlažní,” okomentovala výstavbu Zuzana Holá, tisková mluvčí společnosti Lidl.

Na pohodlí zákazníků je myšleno i na parkovišti. Všechna parkovací místa budou proto nově rozšířena ze stávajících 2,50 na 2,70 metru a kapacita parkoviště se zdvojnásobí.

Velmi důležitým aspektem nové budovy je její ekologická šetrnost. Budova bude využívat energeticky úsporné a zároveň příjemné LED osvětlení. K ochraně životního prostředí přispějí lepší tepelně-izolační vlastnosti budovy, využívání odpadního tepla, efektivní systém podlahového vytápění a chlazení a použití ekologických chladicích technologií. Majitelům ekologických dopravních prostředků udělá radost rychlonabíjecí stanice pro elektromobily, jejíž instalace je před prodejnou plánována. Přímo na parkovišti nové prodejny bude rovněž zřízena autobusová zastávka pro zákazníky, kteří využívají MHD.

Vzhledem k technologickým a stavebním nárokům není možné vybudovat novou prodejnu z původní.  Nová prodejna tak vznikne na místě té stávající.

Prodejna bude uzavřena od 6. ledna 2018. Po dobu rekonstrukce mohou zákazníci využívat nejbližší prodejnu Lidl v Praze v ulici Slánská nebo v Kralupech nad Vltavou v ulici Veltruská.

Ve dnech 8. až 10. ledna 2018 se prodejna zákazníkům znovu zpřístupní. Bude zde probíhat výprodej spotřebního zboží pro veřejnost.

Termín otevření nové prodejny je naplánován na červen.

O společnosti

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 236 prodejen, které jsou zásobovány 4 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 80 % veškerého sortimentu. Kromě nejvyšší kvality za nejlepší cenu oceňují zákazníci prodejen Lidl také pravidelné, tematické týdny s nabídkou potravin a spotřebního zboží, které není součástí stálého sortimentu. Spotřební zboží Lidl nabízí také ve svém internetovém obchodě lidl-shop.cz. Společnost Lidl se snaží být ve všech oblastech podnikání maximálně odpovědná vůči svému okolí. V rámci společenské odpovědnosti se Lidl dlouhodobě zaměřuje na podporu dětí, pro něž realizuje různé projekty, například sbírku Srdce dětem či výstavbu Rákosníčkových hřišť. Více informací naleznete na www.lidl.cz.

 

Více informací naleznete na:

www.lidl.cz

www.facebook.com/lidlcesko

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika