Nový interaktivní digitální flipchart od společnosti Samsung mění způsob, jakým probíhají moderní pracovní jednání

Samsung Flip představený na veletrhu CES 2018 ukazuje, jak lze okamžitě sdílet nápady na různých zařízeních a jak k rozvedení a rozpracování projednávaných myšlenek může v reálném čase přispívat více lidí najednou.

Praha, 10. ledna 2018 – Společnost Samsung Electronics poodhalila návštěvníkům veletrhu CES 2018 svoji vizi pracoviště budoucnosti a představila nový digitální flipchart Samsung Flip. Samsung Flip WM55H přispívá k intenzivnější spolupráci a řeší některé z nejnaléhavějších problémů, kterým firmy čelí při organizování, pořádání a rekapitulaci jednání. V České republice a na Slovensku by se měl začít prodávat v průběhu března 2018. Doporučená cena pro lokální trh nebyla ještě stanovena.

Displej Samsung Flip, který je moderní verzí standardních papírových flipchartů a analogových tabulí, rozšiřuje možnosti představování převratných nápadů při zachování tradičního způsobu psaní. Na rozdíl od svých předchůdců však Samsung Flip umožňuje snadné sdílení, přidávání poznámek, přesouvání a dokonce i vyhledávání textu a nabízí také možnost vytváření obsahu za účasti několika uživatelů najednou. Jeho přenosný stojan na kolečkách navíc promění jakékoli místo v konferenční sál, což dává firmám s omezenými konferenčními prostorami větší flexibilitu. Za zmínku rovněž stojí, že intuitivní rozhraní displeje Flip bylo speciálně navrženo tak, aby bylo uživatelsky přívětivé a umožňovalo nerušený vstup do diskuse ve správnou chvíli.

„Kvůli často nespolehlivé logistice moderních konferencí se mohou účastníci snadno cítit odstrčení a zajímavé nápady a objevy mohou zapadnout,“ uvedl Seog-gi Kim, výkonný viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Dnešní pracovníci vyžadují výkonné a flexibilní technologie a my jsme skutečně přesvědčeni o tom, že náš nový Samsung Flip nabízí nekonečné možnosti k posílení užší spolupráce. Jsme velice rádi, že můžeme Samsung Flip poprvé představit právě na veletrhu CES 2018, a těšíme se, že budeme tuto technologii dále rozvíjet, abychom pomohli podnikům pracovat lépe, efektivněji a rychleji.“

Produktivní a interaktivní spolupráce

Díky současnému zapojení několika uživatelů bude během jednání vyslyšen každý hlas a žádný nápad nepřijde vniveč. Obsah nebo poznámky mohou přímo na obrazovku vkládat současně až čtyři různí účastníci, a to pomocí prstů nebo oboustranného pera. Každý uživatel si přitom může zvolit svůj styl písma, velikost a barvu, takže každá poznámka bude v uživatelsky přívětivém UHD rozlišení zcela zřetelná a dobře viditelná.

Pro zajištění lepší interaktivity je displej Samsung Flip vybaven funkcí bezdrátového připojení a USB, PC a mobilními porty, a je tak kompatibilní s celou řadou zařízení. Integrovaná funkce sdílení obrazovky zajišťuje dostupnost obsahu na připojených počítačích, chytrých telefonech a tabletech, a to bez jakéhokoli přerušení nebo snížení vizuální kvality. Podobně mohou uživatelé na obrazovku displeje Flip importovat i svůj uložený obsah a vnášet do diskuse nové nápady.

Individuálně uzpůsobitelná a pohodlná kreativita

Displej Samsung Flip zajišťuje bezprecedentní efektivitu spolupráce, protože do jediného univerzálního zařízení v elegantním a stylovém provedení vměstnává několik nástrojů a procesů, bez kterých se tradiční pracovní jednání neobejde. K interakci s obrazovkou nepotřebují účastníci žádné speciální dotykové pero a poznámky mohou mazat rychlým pohybem dlaně. Uživatelé displeje Flip mají na psaní k dispozici až 20 stran prostoru včetně možnosti vyhledávání, která účastníky okamžitě nasměruje ke konkrétnímu obsahu. To jim šetří čas a odstraňuje rušení, které způsobuje vyhledávání konkrétní informace na několika arších papíru nebo na několika řádcích poznámek.

Každý displej Flip je uživatelsky nastavitelný a lze jej nakonfigurovat tak, aby byl orientován na výšku nebo na šířku podle potřeb daného jednání. V kombinaci s výškově nastavitelným stojanem maximalizuje Flip také prostor, který je k dispozici pro psaní, v uživatelem preferovaných polohách. Pokud si jednání vyžaduje centralizovanější diskusi ve stylu kulatého stolu, mohou jej uživatelé ze stojanu sejmout a připevnit ke kompatibilní nástěnné konzole.

Pohodlné a bezpečné ukončení práce

Po ukončení jednání uloží displej Samsung Flip veškerý obsah bezpečně v centrální databázi, což eliminuje potřebu zdlouhavé rekapitulace nebo rukou psaného přepisu. Neprodyšně uzavřený systém chráněný heslem uchovává podrobnosti z jednání a stará se o to, aby k těmto informacím měli přístup pouze oprávnění uživatelé. Po přihlášení si mohou moderátoři a účastníci jednání relevantní obsah stáhnout a sdílet ho prostřednictvím e-mailu nebo v tradiční tištěné podobě. Poznámky z jednání mohou uživatelé navíc uložit na USB disk nebo jiné externí médium.

Chcete-li se s displejem Samsung Flip seznámit blíže, navštivte ve dnech 9.–12. ledna 2018 stánek společnosti Samsung č. 15006 na veletrhu CES, a to v prvním patře Central Hall v Las Vegas Convention Center. Chcete-li získat další informace o displeji Samsung Flip a přístup k souvisejícím článkům, fotografiím a videím v Samsung Newsroom, navštivte internetové stránky news.samsung.com.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.