Loewe má již téměř polovinu nabídky televizorů v OLEDu a pouze 4 televizory s rozlišením Full HD

Loewe, německý výrobce televizorů, který dodal na trh vůbec první komerčně dostupný televizor, vidí jednoznačně budoucnost tohoto segmentu v technologii OLED. To potvrzuje fakt, že již téměř polovinu sortimentu televizorů má Loewe právě v OLEDu. Celkem má nyní v nabídce 21 televizorů, z nichž pouze 4 mají rozlišení Full HD. Ostatní sázejí na Ultra HD.

Praha, 15. ledna 2017 – Společnost Loewe dala v loňském roce jednoznačně zelenou technologii OLED. Postupně uvedla na trh několik modelů s tím, že zobrazovače OLED implementovala i do nižších modelových řad přístrojů. Tento posun umožnilo mimo jiné větší rozšíření a tím i pokles cen těchto panelů. Nutno připomenout, že právě Loewe bylo jedním z prvních výrobců televizorů, který OLED zobrazovače ve svých přístrojích použil. Pro co nejlepší využití možnosti kvality obrazu doplnil vlastní firemní elektroniku, která zajišťuje zpracování a zobrazení signálu.

„Loewe nabízí aktuálně celkem 6 modelových řad televizorů s tím, že již pouze jediná, bild 1, je k dostání výhradně v provedení LED. Ve všech ostatních modelových řadách lze najít minimálně jeden televizor s obrazovkou OLED. Při ještě bližším pohledu je zřejmé, že od řady bild 3 výše nenajdete u této značky od úhlopříčky 55″ jiný panel než právě OLED,“ shrnuje Mirek Řezník, produktový manažer Loewe ve společnosti BaSys CS, která televizory Loewe výhradně distribuuje do ČR. Z celkových 21 modelů televizorů je tak v OLED provedení již 9, a to v úhlopříčkách 55″ (140 cm), 65″ (165 cm) a 77″ (196 cm).

Zajímavý je i pohled na rozlišení. Přesto, že vysílání v Ultra HD a další obsah v odpovídající kvalitě je u nás prozatím méně dostupný, jen 4 typy Loewe TV disponují rozlišením Full HD, a to pouze do velikosti úhlopříčky 40″. Tento trend nelze při pohledu na aktuální modelovou nabídku přehlédnout.

„Největší zájem v oblasti luxusních televizorů, kam značka Loewe spadá, registrujeme momentálně o úhlopříčky 77″, přičemž nemalé pozornosti se těší designově výjimečné povedený Loewe bild 5 v kombinaci s unikátním podlahovým stojanem z přírodního dubového dřeva a bild 7 s motoricky pohyblivou obrazovkou s vestavěným zvukovým soundbarem. Exkluzivní model bild 9 s nepřehlédnutelným ručně kovaným ocelovým rámem, který je designovým solitérem, si u nás ve větším měřítku cestu k zákazníkům teprve prošlapuje,“ doplňuje Mirek Řezník.

O společnosti Loewe:

Společnost Loewe společně s dalšími německými výrobci dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti.  Zakládá si na tom, že vývoj, výroba i celé zázemí společnosti je v Německu, konkrétně v německém městě Kronach. Základní myšlenkou vývoje po technologické stránce jsou špičkové užitné vlastnosti, dlouhá životnost a nízká spotřeba zařízení. Nadčasový design, modulární technologie, použití kvalitních materiálů, precizní zpracování a pravidelné aktualizace softwaru – to vše jsou základní pilíře všech vyráběných výrobků Loewe.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.