Prodej baterií do notebooků loni vzrostl o 28 %. Akumulátory do kamer lidé pořizují méně

Poptávka po akumulátorech do notebooků v roce 2017 vzrostla o 28 % oproti předchozímu roku. Ukázaly to statistiky internetového obchodu BatteryShop.cz. Čeští zákazníci díky novým bateriím nejčastěji obnovují staré přístroje značky Dell a Acer. Naopak zájem o baterie do videokamer loni klesl, lidé do jejich inovace již neinvestují.

Internetový obchod BatteryShop.cz v roce 2017 registroval meziroční nárůst prodeje produktů o 19 %. Nejvýraznější zvýšení poptávky bylo možné zaznamenat v případě akumulátorů do notebooků (28 %). U akumulátorů do fotoaparátů a běžných spotřebních baterií prodej meziročně vzrostl shodně o 10 %, v případě baterií do mobilních telefonů pak nárůst činil 6 %. Pokles poptávky e-shop registroval pouze u akumulátorů určených do videokamer, meziroční snížení prodeje bylo v roce 2017 na úrovni 13 %.

„Videokamery jsou v současné době nahrazovány mobily a tablety. Lidé proto vysloužilé přístroje s nedostatečnou kapacitou baterie již neobnovují, a proto prodej těchto produktů postupně klesá. I mírnější nárůst zájmu o baterie do mobilních telefonů lze přičítat trendu, že Češi starší přístroj s menší výdrží akumulátoru vymění za nové zařízení a neřeší výměnu samotné baterie,“ uvedl Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz, který je předním prodejcem baterií do mobilních přístrojů na českém trhu. „Naopak v případě notebooků či fotoaparátů věnují lidé obnově přístrojů větší pozornost a pořizují náhradní baterie. Důvodem je také vyšší pořizovací cena u těchto zařízení, proto se výměna akumulátoru vyplatí,“ vysvětlil Radim Tlapák.

Aktuálnímu trendu odpovídají i nejprodávanější produkty v internetovém obchodu BatteryShop.cz. Největší zájem byl v roce 2017 o baterie značky T6 Power do fotoaparátů Olympus. E-shop dále registroval vysokou poptávku po bateriích určených pro notebooky řady Dell Latitude a Acer Aspire. Ceny baterií pak zůstávaly loni na stejné úrovni jako v roce 2016. Výrazněji klesly pouze ceny akumulátorů do notebooků, a to meziročně o 8 %.

Internetový obchod BatteryShop.cz pro letošní rok plánuje modernizaci stávající podoby e-shopu. „Připravujeme nový vzhled našich e-shopů s bateriemi na českém a slovenském trhu. Zkvalitňujeme přehlednost webu i grafické zpracování. Zároveň plánujeme spustit nové internetové obchody s bateriemi pro naše evropské zákazníky,“ uzavřel Radim Tlapák.

O e-shopu BatteryShop.cz

Společnost BatteryShop.cz má v obchodování na internetu dlouhodobé zkušenosti, věnujeme se mu od roku 1998. Specializuje se výhradně na prodej baterií. Všichni pracovníci mají s produkty z oboru počítačové elektroniky bohaté zkušenosti. Obchodními partnery jsou společnosti z Asie a USA. Všechny prodávané baterie splňují přísné evropské normy a mají všechny certifikáty potřebné pro prodej v zemích Evropské unie. Vysokou kvalitu služeb internetového obchodu potvrzuje 100% hodnocení zákazníků na portálu Heureka.cz.

Internetový obchod BatteryShop.cz provozuje společnost NTB CZ, která je zároveň vlastníkem a výhradním prodejcem baterií značky T6 power. Je také oficiálním dovozcem výrobků značky iGo do České republiky.