Taxify se chce rozrůstat do dalších měst. S expanzí má pomoci nová investice

Estonská aplikace Taxify by během tohoto roku chtěla expandovat na nové trhy. Má v plánu se rozšířit do menších měst ve všech dvaceti zemích, v nichž již nyní působí.

2017-08-29 18_48_33-Taxify - Jízda na jedno kliknutí

Platforma Taxify, která propojuje řidiče s cestujícími a působí v zemích střední a východní Evropy a v Africe, využívá potíží konkurenta a vstupuje na nové trhy v Evropě a Austrálii.

Odvoz přes aplikaci si nově cestující mohou objednat v Lisabonu. Od nedávné doby je dostupná také pro cestující ve Vídni, Paříži a Sydney.

Taxify působí ve 40 městech na čtyřech kontintentech a daří se jí růst zejména díky tomu, že se k řidičům, kteří ji využívají, chová v porovnání s konkurencí férověji. Mimo jiné si například z ceny jízdy strhává pouze 15% poplatek, zatímco řidiči využívající konkurenční službu platí 25 %.

Taxify v loňském roce uzavřela partnerství s čínskou přepravní platformou DiDi. V současné době Taxify hledá dalšího strategického partnera, od něhož by chtěla získat 50 milionů dolarů, z nichž by měl být financován její další růst a rozvoj.

O Taxify

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Své úspory vložil do počátků projektu.

Od té doby se mu podařilo vstoupit na deset převážně evropských trhů a od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice. Aplikace Taxify je vyvíjena v Estonsku a je dostupná pro operační systémy  iOS a  Android.