Vyvinuto s ohledem na moderní způsob komunikace: Samsung Galaxy S9 a S9+

Samsung Galaxy S9 a S9+ otevírají bránu novým objevům díky možnosti snímání superzpomalených záběrů, díky fotoaparátu, který si zachovává špičkový výkon i při špatných světelných podmínkách, a díky emoji využívajícím rozšířenou realitu. To vše vám umožní se vyjádřit ještě osobitějším způsobem.

Praha, 25. února 2018 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., představuje chytré telefony Samsung Galaxy S9 a S9+, které zcela přetvářejí způsob, jímž lidé komunikují, sdílí informace a vnímají svět. Galaxy S9 a S9+ byly inovativně vyvinuty pro epochu, v níž spotřebitelé stále více komunikují a vyjadřují se pomocí snímků, videí a emoji, a jsou proto vybaveny pokročilým fotoaparátem společnosti Samsung. V České republice budou Galaxy S9 a S9+ k dostání ve dvou variantách – 64 GB (v prodeji od 16. března 2018) a 256 GB (v prodeji od 23. března 2018).

Oba modely budou dostupné ve třech barevných verzích – Midnight Black, Coral Blue a zcela nové barvě Lilac Purple. Doporučená maloobchodní cena modelu Galaxy S9 bude 21 999 Kč (64 GB) a 24 499 Kč (256 GB), u   modelu Galaxy S9+ pak 24 499 Kč (64 GB) a 26 999 Kč (256 GB).

V České republice bude možné si telefony Samsung Galaxy S9 a S9+ ve verzi 64 GB předobjednat se speciální nabídkou dodání až o 7 dní dříve před oficiálním spuštěním prodeje, a navíc prostřednictvím webu www.novysamsung.cz odprodat používaný telefon a k výkupní ceně získat bonus ve výši 2500 Kč. Více informací se dozvíte na www.novysamsung.cz.

Telefony Galaxy S9 a S9+ obsahují nový objektiv s variabilní clonou, který podporuje inovativní fotoaparát vhodný i do špatných světelných podmínek, možnost snímání superzpomalených záběrů a vytváření Animovaných emoji za pomoci rozšířené reality. Díky tomu uživatelé nepropásnou vzácné okamžiky a každý den bude jedinečným zážitkem.

Galaxy S9 a S9+ poskytují lepší uživatelský zážitek díky výkonným stereofonním reproduktorům vyladěným od AKG, podmanivému zvuku ve standardu Dolby Atmos® a vytříbenému bezrámečkovému displeji Infinity – hlavní součásti tradičního designu společnosti Samsung. Telefony Galaxy S9 a S9+ budou navíc vybaveny novou aplikací SmartThings, která propojuje stávající služby společnosti Samsung v oblasti IoT do jediného inteligentního způsobu ovládání.

„Způsob používání chytrých telefonů se s vývojem komunikace a možností sebevyjádření změnil,“ uvedl DJ Koh, prezident a ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „U chytrých telefonů Galaxy S9 a S9+ jsme přišli s novou koncepcí fotoaparátu. Tato řada umožňuje spotřebitelům pořizovat skvělé snímky a videa na jakémkoli místě, ale navíc je vyvinuta tak, aby napomáhala k propojení s ostatními a k sebevyjádření zcela jedinečným a osobním způsobem.“

Nová dimenze fotoaparátu

Fotoaparáty dnes neslouží jen k pořizování snímků – využíváme je i k propojení a komunikaci. Spotřebitelé chtějí mít v chytrém telefonu fotoaparát vybavený nejmodernějšími technologiemi, aby se mohli vyjádřit pomocí vysoce kvalitních záběrů a nástrojů, které jim umožní vyprávět vlastní jedinečný příběh. Právě s ohledem na tyto spotřebitele jsou fotoaparáty v přístrojích Galaxy S9 a S9+ osazeny snímačem Super Speed Dual Pixel se speciálním výpočetním výkonem a pamětí k pořizování úžasných fotografií ve vysoké obrazové kvalitě. Fotoaparát v přístrojích Galaxy S9 a S9+ obsahuje následující funkce:

  • Snímání superzpomalených záběrů: Dodejte běžným okamžikům na výpravnosti pomocí dynamického nahrávání zpomalených záběrů, které umožňuje zachytit až 960 snímků za sekundu. Telefony S9 a S9+ rovněž nabízejí chytrou funkci automatické detekce pohybu, která rozpozná pohyb na snímku a automaticky spustí nahrávání – uživatelům tak stačí pouze správně nastavit kompozici. Po nasnímání superzpomalených záběrů si mohou uživatelé zvolit hudbu na pozadí z 35 různých možností nebo k videu přiřadit melodii ze seznamu oblíbených písní. Jednoduchým poklepáním mohou uživatelé také vytvářet, upravovat a sdílet soubory ve formátu GIF a využít při tom tří hravých režimů smyčky pro opakované přehrávání záznamu.
  • Fotoaparát pro špatné světelné podmínky: Tajemstvím každé kvalitní fotografie je správné světlo. Snímky se však často pořizují za podprůměrných světelných podmínek a většina chytrých telefonů je vybavena pevnou clonou, která se nedokáže přizpůsobit málo či příliš světlému prostředí, a výsledné snímky jsou proto zrnité nebo vybledlé. Stejně jako se duhovka v lidském oku roztahuje a smršťuje, tak i variabilní clona společnosti Samsung (F1.5/F2.4) automaticky vpouští v tmavém prostředí světla více a za jasných podmínek světla méně, a vytváří tak ostré a jasné snímky.
  • Animované emoji: Společnost Samsung umožňuje uživatelům vytvářet emoji, které budou vypadat, znít a chovat se stejně jako oni. Funkce emotikonů využívajících rozšířenou realitu (AR Emoji) využívá algoritmus strojového učení na základě dat, který analyzuje dvojrozměrný obraz uživatele, zmapuje více než 100 obličejových rysů a následně vytvoří trojrozměrný model. Ten umí vyjadřovat a napodobovat výrazy jako např. mrkání nebo kývání, čímž umožňuje skutečnou personalizaci. S funkcí Animované emoji můžete sdílet své skutečné pocity nejen prostřednictvím videa, ale i celé řady nálepek ve standardním formátu animovaných obrazových souborů (AGIF), uživatelé tak mohou své emotikony sdílet na většině platforem pro instant messaging provozovaných třetími stranami.
  • Bixby: Inteligentní platforma společnosti Samsung integrovaná do fotoaparátu poskytuje prostřednictvím rozšířené reality a technologií hlubokého učení užitečné informace o okolí uživatele. Pomocí detekce a rozpoznávání objektů v reálném čase platforma Bixby okamžitě dodává informace přímo do obrazu, na nějž fotoaparát míří. Uživatelé si tak mohou pomocí okamžitého překladu nechat v reálném čase přeložit cizojazyčné texty nebo přepočítat cenu v cizí měně, dozvědět se informace o svém okolí, zakoupit si výrobky, které před sebou vidí, nebo si po celý den počítat kalorický příjem.

Nová koncepce zábavy

Chytré telefony jsou často naší upřednostňovanou volbou, pokud jde o zábavu, a společnost Samsung proto vytvořila zařízení, které nabízí špičkový zvukový zážitek pomocí stereofonních reproduktorů vyladěných od AKG. Ať už uživatelé sledují svůj oblíbený film nebo poslouchají nejnovější album svého oblíbeného interpreta, zvuk je vždy zřetelný, čistý a velmi kvalitní. Telefony Galaxy S9 a S9+ také podporují moderní technologii prostorového zvuku Dolby Atmos.

Zvukový zážitek u telefonů Galaxy S9 a S9+ umocňuje revoluční displej Infinity společnosti Samsung. Jasný a ostrý Super AMOLED displej Infinity, který byl poprvé představen v telefonech Galaxy S8, je zakomponován přímo do telefonu prakticky bez jakéhokoli rušivého rámečku. Díky možnosti adaptivního zvýšení kontrastu mohou uživatelé používat svůj přístroj i na přímém slunečním světle.

Zařízení, které splňuje požadavky online životního stylu

Jako první chytré telefony, které podporují novou aplikaci SmartThings, jsou Galaxy S9 a S9+ centrálním zařízením pro správu každého aspektu online životního stylu, ať už doma, v kanceláři nebo na cestách. Aplikace SmartThings bude mít premiéru v telefonech Galaxy S9 a S9+ a bude se připojovat k jiným zařízením společnosti Samsung i dalších výrobců.

Lidem, kteří jsou neustále v pohybu, usnadní mobilní životní styl další generace dokovací stanice Samsung, jež umožňuje používat mobilní telefon v kombinaci s velkou standardní obrazovkou. Díky novému dokovacímu systému Dex Pad mohou uživatelé snadno připojit Galaxy S9 a S9+ k většímu monitoru, klávesnici a myši, a rozšířit tak mobilní zážitek o možnost uživatelsky přívětivější úpravy dokumentů nebo dokonce hraní her na plnohodnotné obrazovce. Uživatelé mohou také Galaxy S9 a S9+ prostřednictvím stanice Dex Pad proměnit v touchpad. Dokovací systém Dex Pad bude v České republice dostupný v průběhu dubna za doporučenou maloobchodní cenu 2 499 Kč.

To nejlepší jako standard v sadě Galaxy Foundation

Společnost Samsung vytváří zlatý standard pro chytré telefony, včetně bezdrátového nabíjení a odolnosti proti vodě a prachu se stupněm krytí IP68, a v případě telefonů Galaxy S9 a S9+ jde ještě o krok dál. Přístroje nyní podporují rozšiřitelnost paměti až na 400 GB a jsou vybaveny nejnovějšími špičkovými aplikačními procesory, které nabízejí vysoký výkon a sofistikované zpracování obrazu.

Telefony Galaxy S9 a S9+ poskytují uživatelům kromě toho pocit klidu a bezpečí, protože jsou chráněny nejnovější bezpečnostní platformou Knox 3.1 od společnosti Samsung, která splňuje parametry obranného průmyslu. Přístroje Galaxy S9 a S9+ podporují tři různé možnosti biometrického ověření totožnosti – rozpoznávání oční duhovky, otisků prstů a obličeje – takže si uživatelé mohou zvolit nejlepší způsob ochrany svého zařízení a aplikací. Zařízení je vybaveno funkci Intelligent Scan, což je nový způsob ověření totožnosti, který inteligentně využívá kombinovaných předností snímání oční duhovky a technologie rozpoznávání obličeje k rychlému a pohodlnému odemknutí telefonu uživatele v nejrůznějších situacích. Telefony Galaxy S9 a S9+ představují i funkci Dedicated Fingerprint, která dává uživatelům možnost použít pro přístup k zabezpečené složce otisk jiného prstu, než jaký byl použit k odemknutí telefonu.

Díky vylepšenému optickému snímači zabudovanému přímo do přístroje posouvají zařízení Galaxy S9 a S9+ na vyšší úroveň též péči o zdraví, jelikož poskytují bohatší a přesnější informace o zdravotním stavu uživatele. Tento snímač umožňuje telefonům Galaxy S9 a S9+ sledovat faktor srdeční zátěže uživatele, což je nový způsob měření nároků kladených na srdce, a to v reálném čase.

Další informace o telefonu Galaxy S9 získáte na internetových stránkách http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy

nebo www.samsung.com/galaxy.

Samsung Galaxy S9 a S9+ – technické specifikace:

  Galaxy S9 Galaxy S9+
OS Android 8 (Oreo)
Displej 5,8palcový zakřivený Super AMOLED s rozlišením Quad HD+, 18,5:9, (570ppi) 6,2palcový zakřivený Super AMOLED s rozlišením Quad HD+, 18,5:97, 8 (529ppi)
Tělo 147,7 × 68,7 × 8,5 mm, 163 g, IP68 158,1 × 73,8 × 8,5 mm, 189 g, IP689
Fotoaparát Zadní: Snímač Super Speed Dual Pixel 12MP AF s OIS (F1.5/F2.4)

Přední: 8MP AF (F1.7)

Zadní: Duální fotoaparát s duálním OIS

      • Širokoúhlý: Snímač Super Speed Dual Pixel 12MP AF (F1.5/F2.4)
      • Teleobjektiv: Snímač 12MP AF (F2.4)
      • Přední: 8 MP AF (F1.7)
Aplikační procesor Exynos 9810, 10nm, 64bitový, osmijádrový procesor (2,7 GHz Quad + 1,7 GHz Quad)
Paměť 4 GB RAM

64/256 GB + slot pro Micro SD (až 400 GB)

6 GB RAM

64/256 GB + slot pro microSD (až 400 GB)11

SIM karta Jedna SIM: Nano SIM

Dvě SIM (hybridní SIM): Nano SIM + Nano SIM nebo slot pro microSD

Baterie 3 000 mAh 3 500 mAh
Rychlé kabelové nabíjení kompatibilní se standardem QC 2.0

Bezdrátové nabíjení kompatibilní se standardy WPC a PMA

Sítě Vylepšená 4×4 MIMO / CA, LAA, LTE kat. 18
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth® v 5.0 (LE až 2 Mb/s), ANT+, USB typ C, NFC, poloha (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
Platby NFC, MST
Snímače Snímač oční duhovky, snímač tlaku, akcelerometr, barometr, snímač otisků prstů, gyroskop, geomagnetický snímač, Hallův snímač, snímač tepové frekvence, snímač blízkosti, světelný snímač RGB
Ověřování Zámek: vzor, PIN, heslo

Biometrický zámek: snímač oční duhovky, snímač otisků prstů, rozpoznávání obličeje, Intelligent Scan: multimodální biometrické ověření se snímáním oční duhovky a rozpoznáním obličeje

Audio Stereofonní reproduktory vyladěné od AKG, prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos

Formáty přehrávaného zvuku: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, jsou nezávazné a mohou se bez předchozího upozornění změnit.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.