Ericsson, Telstra, Qualcomm a NETGEAR dosahují v živé demonstraci rychlost 2 Gb/s

Společnosti Ericsson (NASDAQ: ERIC),Telstra, NETGEAR a Qualcomm Technologies, Inc., dceřiná firma společnosti Qualcomm Incorporated, oznámily, že dosáhly rekordní rychlosti 2 gigabity za sekundu (Gb/s) v síti 4G v rámci laboratorního testování s pomocí nového komerčního čipu.

Špičkové rychlosti bylo možné dosáhnout díky zařízení Baseband 6630 společnosti Ericsson, systému Radio 4415 a nejnovějšímu síťovému softwaru Gigabit LTE. Extrémní rychlost umožňuje sdružení pěti nosných vln 20 MHz LTE napříč třemi různými frekvenčními pásmy, kde každá nosná vlna používá technologie 4×4 MIMO a 256 QAM.

Během demonstrace bylo dosaženo rychlosti 2 Gb/s prostřednictvím agregace 100MHz intervalu spektra napříč pásmy 1, 3 a 7 za použití mobilního routeru NETGEAR Nighthawk vybaveného prvním modemem LTE v kategorii 20 na světě, Qualcomm® Snapdragon™ X24 LTE.

Výkonný ředitel divize sítí skupiny Telstra Mike Wright říká: „Kvůli neustále rostoucí poptávce po datech a potřebě poskytnout našim zákazníkům vynikající uživatelskou zkušenost se snažíme přinášet nová řešení a rozvíjet pokročilé technologie. Po prvním zprovoznění sítě Telstra s možností přenosu 1gigabitovou rychlostí v lednu 2017 jsme potěšeni, že opět spolupracujeme se společnostmi Ericsson a Qualcomm, abychom tentokrát rychlost sítě zdvojnásobili. Uvedený úspěch dokládá naše trvalé snahy o inovace ve sféře technologie LTE, což našim zákazníkům přináší bezkonkurenční kvalitu sítí a zároveň připravuje naše sítě na budoucí růst.“

První ukázka rychlostí 1 Gb/s na světě přišla v listopadu 2015 a první komerční představení gigabitové sítě LTE se odehrálo v lednu 2017. Současný nejnovější technologický průlom urychluje společná snaha společností Ericsson, Telstra, Qualcomm Technologies a NETGEAR. Cílem je nabídnout nejlepší gigabitovou síť LTE na světě, jež připraví prostor pro vylepšené možnosti a výkon při přechodu na  technologii 5G.

Serge Willenegger, výkonný viceprezident a generální manažer divizí sítě 4G/5G a průmyslový internet věcí společnosti Qualcomm Wireless GmbH, říká: „Dosažením tohoto významného milníku pomáháme operátorům plně mobilizovat jejich spektra a maximalizovat kapacitu gigabitových sítí LTE. Výrobcům mobilních zařízení umožňujeme představit nové služby, které by měly dle očekávání v blízké budoucnosti nabízet sítě 5G.“

Joakim Sorelius, ředitel divize produktů pro síťové systémy společnost Ericsson, říká: „Prolomením hranice 2 Gb/s posouváme společně s našimi partnery technologické limity a nabízíme nevídaný pokrok ve vývoji sítí LTE. Tento technologický úspěch nabídne všem zákazníkům lepší mobilní přenosové rychlosti a vyšší síťovou kapacitu. Je to velmi důležité, neboť zákazníci využívají a generují stále větší množství obsahu ve formě streamovaného videa a více sdílejí svůj vlastní audiovizuální obsah.“ 

Společnosti Ericsson, Telstra, Qualcomm Technologies a NETGEAR předvádějí přenosové rychlosti 2 Gb/s během živé ukázky v rámci Světového mobilního kongresu v Barceloně od 26. února do 1. března v pavilónu 2, stánek 2O60. Demonstrační ukázka dokládá, jak lze v sítích LTE dosáhnout rychlosti 2 Gb/s v rámci testu 4×4 MIMO na pěti 20MHz nosných vlnách.

POZNÁMKY PRO REDAKTORY: VÍCE INFORMACÍ:

Tiskovou zprávu v angličtině najdete na tomto odkazu. News Center

Fotografie ke stažení najdete na tomto odkaze. media.relations@ericsson.com

Qualcomm Continues Gigabit LTE Leadership (+46 10 719 6996)
with World’s First Announced 2 Gbps LTE Modem
  investor.relations@ericsson.com     

Media kits, podklady a fotografie ve vysokém rozlišení (+46 10 719 00 00)  

najdete na www.ericsson.com/press

SLEDUJTE NÁS:

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com.