NETGEAR uvádí nové pětirychlostní přepínače

Praha, 27. února 2018 — Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, rozšiřuje své portfolio pětirychlostních firemních přepínačů o 12-portové a 24-portové modely s doživotní zárukou. Novinky XS512EM a XS724EM nabízejí snadné, spolehlivé a cenově dostupné přepínací řešení s pokročilým monitoringem sítě a rychlostí připojení až 10 Gb/s.

Pětirychlostní přepínačová převodovka

Nové modely firemních přepínačů řady Smart Managed Plus jsou vybaveny dvanácti (XS512EM), resp. dvaceti čtyřmi (XS724EM) pětirychlostními ethernetovými porty a dvěma sdílenými 10G SFP+ porty, jenž oproti klasickým multi-gigabitovým přepínačům umožňují přenášet data rychlostí 100 Mb/s, resp. 1, 2,5, 5 a 10 Gb/s. Skutečná rychlost přenosu dat se přitom automaticky přizpůsobuje potřebě připojeného zařízení. Nižší provozní náklady zajišťuje kompatibilita portů s běžným kabelovým ethernetovým připojením Cat5E.

Přepínače XS512EM a XS724EM lze snadno spravovat, konfigurovat a optimalizovat díky intuitivnímu uživatelskému webovému rozhraní, přizpůsobenému také pro mobilní zařízení. Rozsáhlé možnosti v oblasti přepínání umožňuje široká řada pokročilých konfigurovatelných funkcí ve vrstvě L2. Nechybí mezi nimi např. VLAN, QoS zajišťující čtyři úrovně priorizace síťového provozu, automatická prevence před DoS útoky, cable test, port trunking / linková agregace, loop detekce, zrcadlení portů, podpora jumbo frame a IGMP snoopingu, rate limiting a další.

Nové přepínače jsou k dostání v kvalitním kovovém provedení s možností umístění do racku či volně na stůl.

Cena a dostupnost

Přepínače XS512EM a XS724EM jsou v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučené koncové ceny 32 860 korun s DPH (model XS512EM) a 49 340 korun s DPH (model XS724EM).

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgearcz.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR, www.linkedin.com/company/netgear a www.facebook.com/NETGEARCZASK.