Na AMPERU 2018 byly představeny novinky pro chytrou logistiku a umělou inteligenci

  • Praktické nasazení umělé inteligence s hlubokým učením pro optickou kontrolu kvality
  • Systémy pro chytrou logistiku s RTLS lokalizací
  • Reálné využití pokročilé automatizace a řízení výroby v robotické cele

Praha 29. března 2018 – Foxconn 4Tech letošní AMPER 2018 zaplavil novinkami ze svých vývojových dílen. Jako přední technologický lídr v oblasti pokročilého řešení pro průmyslovou automatizaci, datovou analytiku, chytrou logistiku, výrobu a průmyslový internet věcí se jeho stánek těšil velkému zájmu.

Na veletrhu AMPER 2018 byla oficiálně uvedena na trh novinka společnosti Foxconn 4Tech v podobě strojového vidění s využitím umělé inteligence na bázi hlubokého učení. Konkrétně jde o systém a aplikaci pro optickou kontrolu kvality výroby (AI Machine Vision), který byl k vidění naživo pro zájemce a návštěvníky akce. Novinka umožňuje výrazně zvýšit kvalitu výroby při současné úspoře nákladů a eliminaci chyb způsobených manuální obsluhou.

Návštěvníci stánku Foxconn 4Tech také měli možnost prakticky vyzkoušet systém pro chytrou logistiku na bázi technologií RTLS (Real Time Location System). Celý digitalizovaný ekosystém pro chytré továrny byl předveden v robotické cele včetně pokročilé automatizace, softwaru pro řízení výroby a pokročilých prediktivních analýz a zaznamenal řadu pozitivních reakcí návštěvníků stánku Foxconn 4Tech.

„Veletrh AMPER 2018 pro nás znamená důležitý prostor pro setkání s našimi zákazníky a zájemci o téma digitální transformace průmyslu. V letošním roce jsme využili tuto příležitost k uvedení nových řešení pro Průmysl 4.0 na český trh a z prvních reakcí usuzujeme, že náš směr ve vývoji a nabídce řešení, služeb a produktů pro průmyslová odvětví je správný,“ uvedl Jan Rezek, manažer marketingu ve společnosti Foxconn 4Tech.

Společnost Foxconn 4Tech vyvinula a na veletrhu AMPER 2018 představila také základní stavební kámen svých řešení – vlastní průmyslovou IoT platformu, která se prolíná do dalších oblastí jako je pokročilá automatizace, sběr a prediktivní analýza dat, řízení procesů. Vše pak zastřešily konzultační služby poskytované týmem zkušených odborníků.

Video s novinkami z letošního AMPERu 2018 k dalšímu využití najdete na https://youtu.be/fxdf7DAPr8I.

O společnosti Foxconn 4Tech

Vizí společnosti je stát se předním světovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslový trh. Foxconn 4Tech vyvíjí vlastní inteligentní průmyslová řešení zaměřená na realizaci vize digitální továrny na základě principů iniciativy Průmysl 4.0. Prostřednictvím unikátních řešení Foxconn 4Tech pomáhá zákazníkům vytvářet zcela nové obchodní příležitosti a přispívá k jejich vyšší efektivitě v rychle se měnícím, daty řízeném průmyslovém prostředí. Portfolio Foxconn 4Tech produktů a řešení zahrnuje Industriální IoT, BI, umělou inteligenci, prediktivní analýzu dat, rozšířenou realitu, průmyslovou automatizaci, systémy MES a WMS, procesní inženýrství, robotiku, mechatroniku, systémovou integraci procesů a mnoho dalších.

Více informací na www.foxconn4tech.com a www.linkedin.com/company/foxconn-4tech.

O společnosti Foxconn
Společnost FOXCONN CZ byla založena 18. května 2000 jako regionální výrobní centrála skupiny Foxconn v Evropě. Výrobní prostory se nachází v Pardubicích, kde probíhá finální montáž PC, zařízení pro budování počítačových sítí a výroba dalších elektronických a strojírenských zařízení. V Kutné Hoře společnost Foxconn Technology CZ vyrábí mnoho typů serverů pro renomované společnosti z oblasti IT. Společnosti Foxconn CZ a Foxconn Technology CZ jsou součástí globální skupiny Foxconn Technology Group, která je největším výrobcem elektroniky a počítačových součástek na světě. Tržby Foxconnu v České republice dosáhly v roce 2016 117,8 mld. Kč a firma zde zaměstnává přibližně 5 000 zaměstnanců.

Více informací na www.foxconn.cz a www.foxconn-gfo.com.