Samsung a Disney u zrodu kouzelných emotikonů s prvky rozšířené reality pro Galaxy S9 a S9+

Milované postavičky od Disneyho ožívají na telefonech Samsung Galaxy S9 a S9+

Praha, 29. března 2018 – Samsung Electronics a Disney oživily milované postavičky od Disneyho v podobě nových emotikonů s prvky rozšířené reality pro telefony Galaxy S9 a Galaxy S9+. Uživatelé telefonů Galaxy S9 a Galaxy S9+ mají přístup ke klasickým postavičkám od Disneyho, jimiž jsou myšák Mickey a myška Minnie, přímo ze svých telefonů, a mohou tak vytvářet individualizované zprávy. Tyto postavičky od Disneyho ožívají v prostředí rozšířené reality pro komunikaci a posílání zpráv vůbec poprvé. Postavičky z oblíbených disneyovek Úžasňákovi, Zootropolis: Město zvířat a Ledové království budou následovat v průběhu tohoto roku.

„Tím, že naše postavičky a příběhy zasazujeme na nové digitální platformy, přinášíme uživatelům každodenní zážitky s Disney kdekoli a můžeme také přilákat novou generaci fanoušků,“ říká viceprezident John Love odpovědný za aplikace v rámci divize spotřebního zboží a interaktivních médií společnosti Disney. „Nabídka emotikonů s prvky rozšířené reality od Disneyho přináší inovativní přístup k obsahu pro telefony Galaxy S9 a S9+ a zábavnou možnost, jak do zpráv dostat kouzelnou atmosféru.“

„Vzhledem k tomu, že lidé každý den pošlou více než 6 miliard emotikonů, bylo naším cílem při vývoji nabídnout zábavný a zajímavý způsob komunikace a novou možnost oživení kreslených postaviček,“ uvedla marketingová ředitelka a výkonná viceprezidentka společnosti Samsung Electronics Younghee Lee. „Věděli jsme, že lepšího partnera než společnost Disney, která stála u zrodu jedněch z nejoblíbenějších postaviček v dějinách, nenajdeme. Chtěli jsme, aby naše emotikony s prvky rozšířené reality měly ty nejšťastnější tvářičky na světě a aby naši uživatelé získali přístup k nejoblíbenějším postavičkám a mohli se o ně podělit s přáteli na všech platformách.“

Od 16. března si mohou uživatelé chytrých telefonů Galaxy S9 a S9+ stáhnout postavičky od Disneyho z režimu AR Emoji na svých fotoaparátech.

Díky emotikonům s prvky rozšířené reality, které jsou k dispozici pro Galaxy S9 i S9+, budou uživatelé moci vytvářet zábavné individualizované zprávy a posílat je svým přátelům. Emotikony s prvky rozšířené reality využívají technologie tzv. hlubokého učení (deep learning) a rozpoznávání obličejů k mapování více než stovky rysů obličeje. Výsledkem je replika ve 3D, která uživatelům umožňuje vytvářet zábavné, individualizované zprávy a posílat je přátelům. Emotikony s prvky rozšířené reality nabízejí osmnáct přednastavených nálepek ve standardním formátu AGIF, takže je lze bez problémů sdílet s kýmkoli – bez ohledu na to, jaký telefon dotyčný používá. Pokud si uživatelé některý emotikon s prvky rozšířené reality oblíbí, mohou si jej přidat pod funkci Always On Display, takže se jím budou moci potěšit, kdykoli se na svůj telefon podívají.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.