ADATA představuje XPG GAMMIX S11 – PCIe Gen3x4 NVMe 1.3 SSD

SSD disk ADATA’s přináší výkon nejen pro hráče

Praha, Česká republika – 5. duben 2018 – Společnost ADATA, významný světový výrobce výkonných paměťových modulů, NAND flash produktů a mobilního příslušenství dnes představila svůj dosud nejrychlejší SSD disk XPG GAMMIX S11 (S11). Zaujme kompaktní velikostí M.2 2280 a unikátním chladičem, který udržuje optimální teplotu i při využití rychlého rozhraní PCIe3x4, schopného dosáhnout rychlostí až 3 200 MB/s pro čtení a 1 700 MB/s pro zápis. To vše je ideální pro uživatele toužící po špičkovém výkonu, jako jsou například hráči, lidé, co si staví vlastní počítače, nebo grafici. S11 dále využívá nejnovější druhou generaci 64vrstvých NAND Flash čipů, které se vyznačují zlepšenou spolehlivostí. Dodávat se bude v kapacitách 240 GB, 480 GB a 960 GB.

V České republice budou disky dostupné během května 2018 za ceny: 2799 Kč za 240 GB a 4699 Kč za 480 GB model.

Rychlejší než kdy dříve – Profesionálům na míru

S11 využívá rychlé rozhraní PCIe Gen3x4 a protokol NVMe 1.3 nabídne tomuto SSD viditelné zlepšení výkonu při čtení i zápisu. Využívá 32bitovou DRAM sběrnici, inteligentní SLC cache a DRAM cache buffer. Všechny tyto funkce zvyšují výkon při náhodném 4K čtení či zápisu. Disk dosáhne rychlostí až 3 200 MB/s pro čtení a 1 700 MB/s pro zápis s ukazatelem IOPS pro náhodné 4K čtení a zápis na hodnotě 310K/280K IOPS. To vše pro rychlejší start počítače, kratší načítání her a svižnější chod systému. Speciálně navržený chladič pak dokáže snížit teplotu disku až o 10 °C (1), což vede k vyšší stabilitě a životnosti disku.

Pogumované tělo ochrání vaše data

Díky využití druhé generace 64vrstvých 3D NAND Flash čipů je S11 spolehlivější, rychlejší a má delší životnost než obdobné disky před ním. Pro ještě delší životnost a vyšší stabilitu pak podporuje také RAID Engine a Data Shaping. O integritu dat se zase stará opravný kód LDPC, který dokáže při přenosu dat odhalit a opravit více chyb než standardní BCH ECC. Všechny tyto technologie zajišťují, že S11 nabízí špičkovou odolnost a vydrží až 2 miliony hodin bez poruchy (ukazatel MTBF, mean time between failures). Stejně jako ostatní SSD disky od XPG se i S11 pyšní prodlouženou pětiletou zárukou.

O značce XPG

Xtreme Performance Gear, neboli XPG, je značka společnosti ADATA nabízející špičkově výkonný PC hardware. Produkty XPG se vyznačují tím, že ještě překročily přísná testovací kritéria ADATA A+, čímž dosahují nejvyšších standardů pro skvělou stabilitu a výkon celého zařízení. XPG nabízí náročným hráčům a nadšeným příznivcům přetaktování tu nejlepší zkušenost na hraně možností. XPG v sobě spojuje nejlepší technické vlastnosti a špičkový design, jemuž se dostalo řady mezinárodních ocenění. Ta zahrnují například Good Design Awards z Japonska a tchajwanskou Excellence Gold Awards. Produkty ADATA XPG jsou dobře známé všem příznivcům přetaktování a profesionálním herním týmům, které je využívají jako základ své vítězné hardwarové výbavy. Pro vice informací navštivte www.xpg.com

*(Poznámka 1)

Toto prohlášení je založeno na testu provedeném pomocí CrystalDiskinfo za normálních podmínek pro čtení a zápis. Výsledku testu se mohou lišit v závislosti na prostředí a podmínkách pro rozptyl tepla.