Čeští experti na kryptologii a biometrii obsluhují celou mezinárodní skupinu Raiffeisen

České kompetenční centrum na kryptologii a biometrii vyhrálo soutěž o dodávku konzultací a analýz zabezpečení klientských služeb pomocí kryptografických algoritmů a biometrie. Díky tomu bude tyto služby poskytovat jako mezinárodní kompetenční centrum pro Raiffeisen Bank International (RBI).
Spolupráce s RBI byla odstartována v rámci vypsání soutěže, do které se mohl přihlásit jakýkoliv bezpečnostní tým v rámci skupiny. Díky expertíze a zkušenostem v oboru kryptologie a biometrie obstál právě ten český ve složení Tomáš Rosa a Jiří Pavlů.

Bezpečnostní tým Raiffeisenbank má za sebou úspěchy i na české scéně. Například jejich autentizace mobilního bankovnictví byla v minulosti vyhlášena nejbezpečnější aplikací na českém trhu.

„Po prvních měsících hodnotím fungování centra a výsledek spolupráce v rámci skupiny jako velký úspěch. Naši interní zákazníci jsou spokojeni a mým kolegům patří velký dík,“ říká Josef Rech, ředitel bezpečnosti Raiffeisenbank.

První zakázkou pro RBI byla pro český tým evaluace OTP (One Time Password) autentizačního konceptu pro společnost AVAL následovaná dalšími dvěma zakázkami přímo pro RBI ve Vídni. Spolupráce je prozatím domluvena na celý rok 2018.

A Josef Rech dodává: „Nejen, že jsme interní službu uvedli jako externí produkt se vším všudy, ale podařilo se nám inspirovat i ostatní RBI kompetenční centra, která začala používat stejné principy prezentace, vykazování a reportingu.“

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje od roku 1993 v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele. Banka obsluhuje klienty v síti 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).