Canon zvýšil čtvrtletní provozní zisk o pět procent, táhnou ho multifunkční tiskárny a průmyslová zařízení

PRAHA, 3. května 2018 – Společnost Canon, která je globálním poskytovatelem technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu, zvýšila svůj provozní zisk v prvním letošním čtvrtletí o více než pět procent na 727,2 milionů dolarů. Čisté tržby poklesly ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku zhruba o procento na 9,1miliardy dolarů. V Evropě naopak vzrostly o 2,6 procenta na 2,3 miliardy dolarů.

Na trzích, kde Canon působí, zůstala poptávka po kancelářských multifunkčních zařízeních a laserových tiskárnách přibližně na stejné úrovni jako v předchozím roce. Rovněž trh s inkoustovými tiskárnami byl stabilní.  Zvyšovala se poptávka po průmyslových síťových kamerách a přístrojích pro polovodičovou litografii, ale nadále klesal zájem o fotoaparáty.

Jednotkový prodej kancelářských multifunkčních zařízení během prvního čtvrtletí nepatrně stoupl, přičemž barevné modelové kancelářské tiskárny dosáhly vyššího růstu než tržní průměr. Zvýšil se také celkový prodej laserových tiskáren, což bylo podpořeno novými špičkovými modely. Nejvíce vzrostly tržby v průmyslové oblasti, a to o 16 procent.

Objem prodeje digitálních fotoaparátů s výměnným objektivem a digitálních kompaktních přístrojů se snížil o více než osm procent z důvodu klesajícího trhu a skutečnosti, že tržby za stejné období předchozího roku byly obzvláště vysoké. Mimořádný prodej z loňského roku také způsobil propad o 11 procent u zdravotnické techniky, ale Canon již v tomto oboru zaznamenal rostoucí poptávku.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem.

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.