Lenovo a Disney přinášejí do rozšířené reality ve hře Star Wars: Jedi Challenges nový režim pro více hráčů

Praha, 4. května 2018Vůbec poprvé ve hře Star Wars: Jedi Challenges mohou nyní fanoušci Star Wars zažít vzájemné souboje světelnými meči, umožňuje jim to nový režim pro více hráčů. Novinka Lightsaber Versus Mode je už druhou bezplatnou aktualizací hry od jejího uvedení na trh v listopadu 2017. Režim Lightsaber Versus Mode je nyní dostupný v aplikaci Star Wars: Jedi Challenges, která je zdarma ke stažení v App Store® a Google Play™.

Hra Star Wars: Jedi Challenges byla na trh uvedena na konci roku 2017 a jako první svého druhu umožnila fanouškům legendární filmové série trénovat v rozšířené realitě jako rytíř Jedi či bojovat proti legendárním padouchům Temné strany Síly jako je Kylo Ren a Darth Vader. Také díky ohromné poptávce, kterou titul mezi fanoušky vzbudil, nyní vyšel nový režim pro více hráčů. Ten umožňuje dvěma lidem, z nichž je každý vybaven headsetem pro rozšířenou realitu Lenovo Mirage™, ovladačem v podobě světelného meče, snímačem pohybu a kompatibilním smartphonem, aby si
v rozšířené realitě navzájem čelili při bitvě světelnými meči – to vše v jediné místnosti. Je to poprvé, kdy se dva hráči mohou zúčastnit hry najednou a přitom jsou schopni díky rozšířené realitě vidět světelný meč protivníka.

Inovace a vylepšení založená na zpětné vazbě od zákazníků jsou významnou součástí toho, co dělá produkty Lenovo odlišnými a lepšími,” řekl Jeff Meredith, senior viceprezident
a generální manažer společnosti Lenovo. “Od chvíle, kdy se hra Star Wars: Jedi Challenges dostala na trh, bylo jedním z nejčastějších přání fanoušků vytvoření herního režimu jeden na jednoho tak, aby mohli svádět souboje světelnými meči přímo mezi sebou. Jsme nadšení, že můžeme pokračovat ve spolupráci s Disney a díky pokoušení samotných hranic rozšířené reality plnit přání fanoušků. Vytvoření herního režimu Lightsaber Versus Mode je dalším krokem na naší cestě k tomu, abychom zákazníkům nabízeli vždy jedinečné a pohlcující zážitky, kterých je možné díky rozšířené realitě dosáhnout,“ dodává.

V herním režimu se světelnými meči Lightsaber Versus Mode jsou hráči naváděni vizuálními podněty, které jim ukazují, kdy a kde blokovat, vyhýbat se či útočit. Boj pak postupně nabírá na obtížnosti, dokud jeden z hráčů nezvítězí. Je ovšem třeba, aby si každý hráč na kompatibilní chytrý telefon
s přístupem ke stejnému Wi-Fi připojení stáhl nejnovější verzi aplikace Star Wars: Jedi Challenges.

“Naším cílem je rozšiřovat zážitky se sérií Star Wars úplně novými a pro fanoušky dosud nepoznanými způsoby. A přesně to Star Wars: Jedi Challenges dělá. Těšíme se na to, že budeme hru dál vylepšovat a rozšiřovat,” řekl Kyle Laughlin, senior viceprezident společnosti Disney.

O hře Star Wars: Jedi Challenges

Herní titul Star Wars: Jedi Challenges dokáže přivést ikonické zážitky z filmové série Star Wars znovu k životu díky headsetu Lenovo Mirage AR, ovladači, který vypadá jako světelný meč hrdinky Rey
z filmu Star Wars: Poslední z Jediů™, snímači pohybu a kompatibilnímu chytrému telefonu. Hra Star Wars: Jedi Challenges nabízí více než třicet hodin víceúrovňového pohlcujícího obsahu. Její součástí jsou tři herní režimy, kterými musí na své cestě stát se rytířem Jedi projít úplně každý.

  • Souboje se světelnými meči: Doveďte svoji schopnost ovládat světelný meč
    k dokonalosti díky soubojům s nejhrozivějšími padouchy Temné strany Síly – počínaje Kylem Renem až po Dartha Vadera. Nebo pozvěte kamaráda a postavte se mu tváří v tvář v novém režimu Lightsaber Versus Mode.
  • Strategické bitvy: Převezměte velení ozbrojených sil a rozdrťte nepřítele
    v legendárních pozemních bitvách obrovského rozsahu.
  • Holografické šachy: Vyzrajte na svoje protivníky v oblíbené deskové hře plné soustředění
    a strategie, jež se poprvé objevila ve filmu Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje.

Režim pro více hráčů je už druhým rozšířením původního vydání hry a nabízí nekonečné hodiny dynamické akce jeden na jednoho. Stávající Star Wars: Jedi Challenges je oproti původní verzi bohatší také o jedno dřívější rozšíření inspirované loňským filmem Star Wars: Poslední z Jediů. Jeho součástí je například nový souboj světelnými meči s dvěma příslušníky pretoriánské stráže, tři dodatečné úrovně strategických bitev na planetě Crait pokryté vrstvou minerálů, mořští ptáci Porgové a další.

Produkt Star Wars: Jedi Challenges a její rozšíření zatím není v České republice dostupné.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.