Acronis zakládá Acronis Foundation pro podporu vzdělávání a ochranu znalostí

Nadace staví na přesvědčení společnosti Acronis o prospěšnosti znalostí a nutnosti jejich ochrany

Praha, 8. května 2018Acronis, celosvětový lídr v oblasti hybridní cloudové ochrany a ukládání dat, dnes u příležitosti 15 let existence firmy oznámil založení nadace Acronis Foundation. Hlavní činností nadace bude podpora nejrůznějších iniciativ vedoucích k odstranění překážek při získávání a ochraně znalostí, jež je zcela v souladu s pohledem společnosti na nebezpečí vyplývající z nedostatku znalostí. Prvním projektem bude Acronis School Initiative, příspěvek určený pro výstavbu 15 nových škol v ohrožených regionech po celém světě v příštích 3 letech.  

Kontinuální vzdělávání, tvorba a ochrana znalostí stejně jako pokročilé technologie jsou integrální součástí společnosti Acronis. V důsledku toho Acronis vytváří a sdílí znalosti podporou vývojových a technických programů v těch regionech, kde sídlí i výzkumná a vývojová centra Acronis. Bylo proto zcela přirozené, když ke svému 15. výročí Acronis své úsilí ještě rozšířil.

„V Acronisu věříme, že špatné věci jsou způsobeny nedostatkem informací. Znalosti jsou vždy prospěšné a mají schopnost přinést do světa skutečnou změnu,“ řekl John Zanni, prezident Acronis. „Toto přesvědčení je jedním z klíčových stavebních kamenů naší společnosti, která vznikla s vizí ochrany znalostí prostřednictvím ochrany všech dat, aplikací a systémů v moderním digitálním světě.“

Organizace UNESCO odhaduje, že více než 50 % všech dětí na světě (tj. přes 600 milionů) není schopno dosáhnout minimální úrovně potřebné ke zvládnutí matematiky a čtení. Acronis věří, že každé dítě se dokáže vzdělávat, pokud se mu poskytne zázemí potřebné k získávání znalostí a vytváření příležitostí v rámci své komunity. Proto Acronis podpoří výstavbu 15 škol v různých částech světa.

„Škola je místo, kde cesta ke vzdělání a životním příležitostem začíná,“ řekl Jochen Berger, výkonný ředitel Acronis Foundation. „Technologie je moderní mezinárodní jazyk, avšak bez základního vzdělání se tento jazyk nikdo nenaučí. Školy postavené nadací Acronis Foundation poskytnou infrastrukturu, kde žáci získají vzdělání a technologické dovednosti potřebné k přístupu k příležitostem bez ohledu na sociální, kulturní či ekonomické postavení.“

Acronis Schools Initiative bude spolupracovat s lokálními institucemi a neziskovými organizacemi s cílem budovat školy, které budou splňovat jedinečné potřeby místních komunit. Aktuálně jsou v plánu projekty v Latinské Americe, na Středním Východě, jihovýchodní Asii a v subsaharské Africe.

Acronis Foundation bude působit globálně na základě následujících hodnot:

  1. ZÁVAZEK – Úspěšnost každé školy bude sledována a budou publikovány pravidelné zprávy o její činnosti a vlivu na komunitu.
  2. ZAMĚŘENÍ – Každý cent věnovaný na iniciativu Acronis Schools Initiative půjde čistě na výstavbu škol, přičemž administrativní náklady uhradí Acronis.
  3. UZNÁNÍ – Dárci získají za svůj příspěvek uznání, jejich jména budou uvedena na čestném místě ve škole a budou pozvání na slavnostní otevření.
  4. PLNÁ ZODPOVĚDNOST – Každému dárci je garantována návratnost prostředků – pokud nebude spokojen po dokončení projektu, jeho investice bude vrácena zpět.
  5. TRANSPARENTNOST – Detaily o příspěvcích, výdajích, projektech a platbách budou veřejně dostupné komukoliv, kdo se bude chtít ujistit o prospěšnosti aktivit Acronis Foundation.

Další informace jsou dostupné na http://foundation.acronis.com či odesláním e-mailu přímo na  foundation@acronis.com.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.