O2 vylepšuje O2 Smart Box a spouští novou Smart Wi-Fi

“Uživatel vidí na svých domácích zařízeních až desítky Wi-Fi od svých sousedů, které fungují na mnoha různých vysílacích kanálech. Pokud ale běží na stejném kanále, mohou mu jeho vlastní WiFi zpomalovat. Funkce Smart Wi-Fi dokáže sama určit ten nejvhodnější vysílací kanál a umí automaticky přepínat mezi pásmy 2,4 GHz a 5 GHz, ať už pro mobil, tablet nebo notebook,” popisuje Roman Bacík, produktový manažer O2.

Výhodou také je, že pokud si uživatel zapne Smart Wi-Fi v mobilní aplikaci, tak se mu obě zmiňovaná pásma sjednotí pod jeden vysílaný název (SSID). Stačí se tedy připojit vždy jen k jedné Wi-Fi, jedním heslem a už se o nic nestarat. “Uživatelé tak budou mít vždy zaručeno přepínání obou vysílaných Wi-Fi pásem a jejich kanálů, které se přizpůsobí potřebám konkrétního zařízení dle okolního prostředí. Novou funkci navíc získá každý stávající a nový majitel O2 Smart Boxu zdarma formou aktualizace,” dodává Roman Bacík.

O2 aktualizovalo aplikaci Smart Boxu

O2 také na základě zpětné vazby a komunikace se zákazníky připravilo novou aktualizaci mobilní aplikace O2 Smart Box, která uživatelům ještě více zjednoduší jeho počáteční nastavení a ovládání. V aplikaci mohou nově zákazníci využít například záložku robot, kde si mohou jednoduše nastavit například filtraci bazénu, zalévání zahrady či spínání teploty v domácnosti. Celkově je tak aplikace více intuitivní a přehlednější, než její předchozí verze.

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku.