Turistický portál Prahy opět zvítězil v soutěži Zlatý erb. FG Forrest sklízí úspěch za další web

Informační portál www.prague.eu uspěl mezi dalšími 430 projekty v rámci soutěže Zlatý erb a obhájil tak své loňské prvenství v kategorii Města a obce, v níž se stal opět nejlepší turistickou webovou prezentací. Tvůrci webu www.prague.eu se tak mohli opět zaslouženě těšit ze zisku Zvláštní ceny ministryně pro místní rozvoj.

Letošní, již 20. ročník soutěže Zlatý erb 2018 byl opakováním loňského úspěchu webového informačního portálu www.prague.eu, který opět zvítězil v kategorii Města a obce. Jeho cesta k úspěchu však nebyla jednoduchá. Původní web se často měnil a byl stále méně přehledný. Proto se provozovatel Prague Citi Tourism obrátil na společnost FG Forrest s požadavkem přizpůsobit webový portál stále se stupňujícím nárokům uživatelů.

„Původní projekt, který jsme převzali v roce 2009, jsme změnili na základě analýz a posouváme ho stále dál,“ uvedl Radovan Jelen, ředitel společnosti FG Forrest.

V roce 2014 byl realizován rozsáhlý redesign celého webového řešení a Oficiální turistický portál hlavního města Prahy www.prague.eu tak mohl spatřit světlo světa. Rok nato byl spuštěn e-shop, současně s ním i nový online prodejní systém pro turistická informační centra. „Od té doby se zvýšil počet online objednávek o neskutečných 217 %. Návštěvníci webu tu navíc tráví 3× více času, než tomu bylo dříve,“ dodal Jelen.

Vítězný web www.prague.eu je v současnosti dostupný v 21 jazykových mutacích a stal se přehledným zdrojem informací pro tuzemské i zahraniční návštěvníky Prahy.

„První místo je pro nás prestižním důkazem, že jsme se vydali správnou cestou a můžeme být příkladem pro podobné projekty. Ale je především důležitým a zaslouženým oceněním práce celého týmu a zároveň závazkem do budoucna pro naši obsahovou strategii.“ zhodnotil statutární zástupce Prague City Tourism Petr Slepička.

O portálu www.prague.eu

Informační portál www.prague.eu, je dostupný v jedenadvaceti jazycích a je přehledným zdrojem informací. Uživatelé zde kromě památek, muzeí a galerií naleznou denně aktualizovaný kalendář akcí, články na zajímavá témata a mnoho dalších tipů a doporučení.

O FG Forrest

FG Forrest je webová agentura založená v roce 1996 v České republice. Specializuje se na technicky náročná webová řešení, produkuje rozsáhlé weby, e-shopy a intranety. Řešení vynikají technologickou precizností, nejsou však technokratická. Ideálním způsobem kombinují technologie s kreativitou a smysluplným obsahem. Vlastní produkty, profesionální přístup, garance podpory 24/7 a monetizace digitálních řešení jsou důvody, proč s FG Forrest dlouhodobě spolupracuje např. Skupina ČEZ, Komerční banka, Prague Internatinal Marathon, AC Sparta Praha nebo Nakladatelství Fraus.