Technologická společnost Huawei je novým partnerem soutěže Vodafone Nápad roku.

Mezi hlavní partnery největší startupové soutěže v České republice a na Slovensku přibude technologická společnost Huawei. Ta nejenže otevře novou kategorii Huawei Startup roku, ale zároveň výhercům nabídne cestu do Číny, a to hned třikrát.

Nová kategorie zaštítěná Huawei bude mít za cíl určit projekty s největším potenciálem růstu. Zástupci prvních třech týmů se pak podívají do technologického centra společnosti v Shenzhenu, který se často nazývá čínským SIlicon Valley. Celá cesta bude plně hrazená, jak letenky, tak ubytování. Technologické centrum je komplex o velikosti pěti set akrů a pracuje v něm 60 000 zaměstnanců.

V rámci této cesty je naplánované mimo jiné i setkání s řadou potenciálních partnerů z daného oboru, kteří mohou projektům přinést jak užitečné rady a zkušenosti, tak potřebné investice. Čína je v tomto ohledu velmi perspektivní zemí s velkým množstvím volného kapitálu, je proto ideální pro rozvoj startupových, zejména technologických, projektů.

“Jsme rádi, že můžeme podpořit tak zajímavou soutěž, jako je právě Nápad roku. Věříme, že díky ní poznáme spoustu mladých a nadaných týmů, se kterými budeme poté moci spolupracovat.“ říká Radoslaw Kedzia, generální ředitel Huawei pro Českou republiku a Slovensko.

O soutěži Vodafone Nápad roku

Soutěž Vodafone Nápad roku hledá mladé a nadějné podnikatele v České republice a na Slovensku. Byla založena roku 2007, což z ní dělá nejstarší soutěž svého typu u nás. Za prvních deset let se jí zúčastnilo téměř 1500 týmů, z nichž mnoho se teď těší úspěchům na domácím i zahraničním trhu. Hlavní cenou letošního ročníku bude 300 000 Kč, dále pak soutěžící mohou vyhrát například 3x cestu do Číny či výjezd na konferenci TechCrunch v Berlíně. Zúčastnit se mohou jakékoli firmy mladší než dva roky. Titulárním partnerem je již od začátku působení Vodafone, hlavními partnery jsou pak J&T Banka, Visa a Huawei. Partneři jsou Profinit, Kooperativa, Peterka Partners a Stable.cz.