Rakuten Viber spouští novou generaci sportovních chatovacích botů

Aplikace Viber ve spolupráci s Fanbot.ai přináší uživatelům zcela nové zážitky díky samolepkám a chatbotům pro hráče elektronických sportovních her

Praha, 16. května 2018 – Rakuten Viber, jedna z nejrozšířenějších aplikací pro zasílání zpráv a volání, dnes oznámila uzavření nového partnerství s Fanbot.ai. Díky němu se stane globální komunikační platformou proslulého sportovního chatbota (“eSports chatbot”) od Fanbot.ai, jehož prostřednictvím spolu komunikují hráči elektronických sportovních her sdružených v komunitě eSports. Nový chatbot přinese fanouškům eSports po celém světě řadu funkcí a interaktivních možností přímo v komunikátoru Viber, včetně:

  • okamžitého přístupu k exkluzivnímu obsahu, videím, živým aktualizacím skóre, rozpisům a dalším funkcím,
  • živé komunity, s níž mohou sdílet obsah a chatovat v reálném čase,
  • možnosti přikrášlit zprávy s balíčky samolepek vyrobených pro každou ligu zvlášť.

Uživatelé budou moci také získat přístup k exkluzivnímu obsahu, živým přenosům a dalšímu obsahu prostřednictvím společenství fanoušků Viber. To jim umožňuje používat Viber nejen ke sledování posledního skóre během chatování s přáteli a rodinou, ale zároveň k propojení až s jednou miliardou fanoušků po celém světě. Uživatelé budou moci také získat jedinečný balíček se samolepkami Viber, který je určen výlučně fanouškům komunit eSports.

“Sportovní fanoušci na celém světě dnes už používají své smartphony, aby zůstali ve spojení se svými oblíbenými týmy, nicméně současné platformy postrádají okamžité možnosti, po kterých většina nadšenců touží,” říká Cristina Constandache, viceprezidentka pro globální partnerství ve společnosti Viber. “Partnerství společnosti Viber s Fanbot.ai mění způsob, jakým se fanoušci zapojují do tradičních lig a komunity eSports, integruje tuto technologii do jejich stávajících společenských interakcí a zároveň povzbuzuje uživatele, aby se propojili s globální fanouškovou základnou.”

Fanoušci eSports mají možnost v komunikátoru Viber vidět některé turnaje naživo, stejně jako přístupové plány, výsledky a každodenní přehled nejlepších streamů této platformy pomocí chatbotu eSports Fanbot. Kromě toho budou do konce letošního roku přidány funkce umožňující předpovědi výsledků a vyhledávání uzpůsobené pro konkrétní týmy.

O platformě Rakuten Viber

V Rakuten Viber propojujeme lidi – bez ohledu na to, kdo jsou nebo odkud jsou. Naše více než 1 miliarda uživatelů po celém světě má přístup k řadě funkcí, jako jsou například individuální chaty, videohovory, skupinové zprávy nebo novinky a diskuse se svými oblíbenými značkami a celebritami. Uživatelům nabízíme všechny potřebné nástroje, aby se mohli bezpečně vyjadřovat. Viber je součástí Rakuten Group, světového lídra v oblasti elektronického obchodování a finančních služeb. Připojte se k Viber ještě dnes a vychutnejte si nejlepší komunikační zážitek na světě.

O enginu Fanbot.ai

Fanbot.ai je konverzační engine, systém pro správu obsahu a backendová služba. Se zaměřením na sport a elektronický obchod umožňuje značkám vytvářet vlastní chatovací boty pro zasílání zpráv, marketing, prodej a aktivity fanoušků. Vše je podporované algoritmy pro strojové učení s důrazem na soukromí uživatelů a dodržování GDPR.