PHOENIX má v Brně u dálnice D1 nový moderní sklad pro farmaceutickou logistiku

Společnost PHOENIX, lékárenský velkoobchod, s.r.o., lídr na farmaceutickém distribučním trhu v České republice, otevřela nové moderní pre-wholesalingové centrum k zásobování tuzemských i středoevropských zákazníků, převážně z řad distribučních společností. Budova s plochou 10 500 metrů čtverečních nabízí s více než dvaceti tisíci paletovými místy největší kapacitu v ČR pro skladování a logistiku léčiv ve všech obvyklých teplotních režimech. Společnost současně vytvořila dalších až 50 pracovních míst.

Vedle skladů v Praze a Vysokém Mýtě je brněnský sklad firmy PHOENIX třetím v ČR, ze kterého poskytuje logistické služby farmaceutickým výrobcům. Podle zástupců společnosti si jeho výstavbu vyžádala především rostoucí poptávka v důsledku stále četnějších projektů optimalizace dodavatelského řetězce na straně výrobců. „Naše stávající logistické kapacity v České republice byly již téměř plně využité. Nové centrum nám umožní nejen uspokojit rostoucí poptávku našich klientů z řad farmaceutických firem, ale zároveň vyhovět těm nejnáročnějším požadavkům a trendům ve skladování a distribuci léčiv,“ uvedl Petr Dvořák, obchodní ředitel společnosti PHOENIX.

Nové logistické centrum využívá nejmodernější skladovací technologie i nejvyšší kvalitativní a bezpečnostní standardy. Na deseti tisících a pěti stech metrech čtverečních je možné skladovat 19,000 paletových míst v takzvaném „ambientním režimu“, tedy při teplotě mezi 15 až 25°C, případně 15 až 30°C. Dalších 560 paletových míst je určeno pro skladování léčiv při teplotách mezi 2 až 8 °C s možností zdvojnásobení kapacity. Pro psychotropní léčiva, cytostatika a zboží vysoké hodnoty je aktuálně vyčleněno přibližně 800 míst. Nedílnou součástí areálu jsou i prostory pro doprovodné aktivity výrobního charakteru s certifikací SDP.

V současné době společnost disponuje v České republice celkovou kapacitou více než 40.000 paletových míst, čímž představuje jedničku na trhu. „Získáváme možnost účastnit se i velkých nadnárodních tendrů, což plně zapadá do naší expanzní strategie ve středoevropském prostoru“, uvedl dále Dvořák.

O společnosti PHOENIX

Na českém trhu působí PHOENIX od roku 1992 a je zde dlouhodobým lídrem farmaceutické distribuce. Léčiva a další produkty v hodnotě více 40 miliard korun dodává zejména lékárnám, nemocnicím a dále z konsignačních, servisních a celních skladů i ostatním distributorům. Od roku 2015 společnost poskytuje služby pro 8 zemí převážně CEE regionu již pro 6 výrobních firem.

Společnost je součástí PHOENIX Group, vedoucího evropského distributora léčiv se sídlem v německém Mannheimu.