British Airways s Fiji Airways navýší lety na Fidži

British Airways a Fiji Airways oznámily partnerství, které přinese více letů mezi Londýnem a Jižním Pacifikem

Praha, 18. června 2018: Letecká společnost British Airways a Fiji Airways, národní aerolinie Fidži, oznámily partnerství, které přinese mnohem více letů mezi Londýnem a Jižním Pacifikem, než tomu bylo doposud.  Idylické pláže, světoznámá místa k potápění a svěží zelené lesy dělají z Fidži velmi populární ostrovní destinaci, která se teď navíc stane i snadno dostupnou. Cestující z Velké Británie totiž mají nyní možnost přestoupit v USA nebo v Asii a navštívit tak i místa, která byla z Velké Británie dříve těžko přístupná.  

British Airways od června nabízí  lety mezi Singapurem, Los Angeles nebo San Franciscem a fidžijským letištěm v Nadi na webových stránkách ba.com.

Pro zákazníky toto partnerství znamená jednoduché rezervování letenek na jednom místě
a umožní jim v rámci obou aerolinek získávat věrnostní body Avios, které lze využít ke zlevnění letenek při dalším nákupu.

Partnerství přichází jen několik dní poté, co se společnost Fiji Airways stala prvním partnerem nové platformy propojující globální aerolinie Oneworld connect. Společnost British Airways je zakládajícím členem této platformy a v jejím rámci také Fiji Airways sponzoruje. Díky tomu mohou zákazníci využívat více služeb a benefitů, ať už letí s jakoukoliv z obou společností.

Rishi Kapoor, vedoucí aliancí společnosti British Airways, řekl: „Z partnerství s leteckou společností Fiji Airways jsme nadšeni a vítáme ji do rodiny Oneworld. Velmi nás těší, že naši zákazníci mohou rezervovat letenky do této nádherné destinace přímo z webových stránek ba.com.“

„Věříme, že začátek partnerství a nabídka jednoduché, pohodlné a bezproblémové cesty ještě prohloubí popularitu Fidži mezi evropskými cestovateli. Fidžané jsou po celém světě známí svou vlídností a vřelým přijetím turistů a my se těšíme, že jim brzy dopravíme stejně vlídnou skupinu prvních cestujících.“

Andre Viljoen, výkonný ředitel a generální ředitel společnosti Fiji Airways, řekl: „Jsme velmi hrdí na uzavřené partnerství se společností British Airways, které britským cestujícím umožní snadno navštívit náš domov – Fidži, jednu z nejžádanějších světových destinací. Vážíme si toho i proto, že British Airways se stala naším třetím sponzorem v rámci platformy Oneworld connect, a to jen několik dní po našem vstupu. Vzhledem k blízkým historickým vazbám mezi Fidži a Velkou Británií a několika tisícům Fidžanů sloužícím v britské armádě se partnerství jeví jako velmi příhodné i pro rodiny a přátele, kteří se budou moci snáze navštěvovat.

Společnost Fiji Airways provozuje mezinárodní a vnitrostátní služby ve 12 zemích a 31

městech, včetně Fidži, Austrálie, Nového Zélandu, Samoy, Tonga, Tuvalu, Kiribati,

Vanuatu a Šalamounových ostrovů, USA, Hongkongu a Singapuru.

Rozšíření nabídky letenek je součástí pětiletého investičního plánu British Airways ve výši 4,5 miliardy liber, v rámci kterého se společnost zaměřuje na zkvalitnění služeb pro své zákazníky.

Pro ty, kteří chtějí vyrazit za fidžijským sluncem, nabízí společnost British Airways Holidays sedm nocí v pěti hvězdičkovém resortu Sheraton Fiji Resort, od 1659 liber na osobu na vybrané listopadové termíny. Nabídka zahrnuje obousměrný let z Heathrow a ubytování se snídaní. Rezervace je možná do 20. června na ba.com nebo na telefonním čísle 0844 493 0787.

O British Airways

British Airways (BA) je největší britskou leteckou společností, která létá do více než 180 destinací po celém světě. Je jednou z pouhých deseti společností, jež létají do všech pěti obydlených kontinentů planety, včetně Austrálie. Za více než 90 let své historie přepravili BA zhruba 1.2 miliard zákazníků. Ročně přepraví přibližně 40 milionů zákazníků. British Airways své lety operují z největšího evropského letiště Heathrow, letiště Gatwick a také letiště London City, odkud mimo jiné vypravují dvakrát denně svou business linku do New Yorku, na letiště JFK.

Čeští zákazníci mohou služeb British Airways využít na lince z Prahy do Londýna, která je v rámci letního letového řádu operována z Terminálu 3 londýnského letiště Heathrow a zpět z Terminálu 1 Letiště Václava Havla Praha. Od 29. října 2017 operují British Airways také zcela novou přímou linku mezi Letištěm Václava Havla Praha a letištěm London City. Více informací na www.ba.com.  

Minulý rok oznámila společnost British Airways investici ve výši 4,5 miliardy liber za účelem zkvalitňování služeb pro své zákazníky. V příštích pěti letech bude investiční program zahrnovat:

  • 72 nových letadel, včetně čtyř nových typů: Airbus A350, Boeing 787-10 a NEO (nová varianta motoru) varianty Airbus A320 a 321;
  • Nové interiéry pro 128 letadel ve stávající flotile;
  • Elektrická zásuvka v sedadlech pro cestující ve všech kabinách;
  • Vylepšené stravování pro cestující v ekonomických třídách na dálkových letech
  • Zavedení rychlého wifi připojení ve všech kabinách pro krátké i dlouhé lety

www.ba.com