Česko má nejlepší pokrytí mobilním signálem v EU

Už rok mohou Češi při cestách na dovolenou do zemí EU volat a internetovat z mobilu za stejných podmínek jako v ČR. Přesto existuje mnoho zemí, kde úroveň mobilního signálu významně zaostává za kvalitou, na kterou jsme zvyklí z domova.

2018-06-22 14_29_40-Global Cell Coverage Maps - OpenSignal.png

Praha 22. 6. 2018: V hustotě pokrytí mobilním signálem patří Česká republika ke špičce v Evropské unii. Pokud se chystáte na dovolenou po Evropských zemích a chcete své zážitky sdílet online se svými přáteli, určitě se vám bude hodit mapa pokrytí mobilním signálem od společnosti OpenSignal.

Z mapy je zřejmé, že Česká republika je v pokrytí mobilním signálem na vrcholu žebříčku. Hned za ní se řadí Slovensko, Maďarsko a Rakousko. Podstatně hůře na tom jsou Francie, Itálie a Španělsko. Ale i naši nejbližší sousedé jako Německo a Polsko mají co dohánět.

Větší země se zaměřují hlavně na pokrytí měst, kde je vysoká koncentrace lidí. Když uživatel mobilu vyjede za město do přírody, může nastat problém např. s dostupností rychlého datového připojení (LTE).

Typické problémy se dostavují už po přejezdu hraničního přechodu na Rozvadově v Německu. Navigace v mobilním telefonu díky nekvalitnímu pokrytí LTE signálem na německých dálnicích zamrzá,“ upozorňuje Jiří Grund, výkonný ředitel APMS.

Přesto, v porovnání se zbytkem světa, patří úroveň rozvoje mobilních služeb v celé Evropě ke špičce.

Klikněte pro zdroj mapy: Zdroj mapy

Více o měření: https://opensignal.com/networks