Up Česká republika společně s Nadací skupiny Up podpořily organizace Rosa a Dejme dětem šanci

Šeky v celkové hodnotě půl milionu korun obdržely na konci května na francouzské ambasádě organizace Rosa a Dejme dětem šanci. Zástupkyním těchto organizací je předal při slavnostním setkání za přítomnosti francouzského velvyslance generální ředitel společnosti Up Česká republika Stéphane Nicoletti.

S organizacemi Rosa a Dejme dětem šanci spolupracuje společnost Up Česká republika a Nadace skupiny Up již třetím rokem. „Obě tyto organizace jednoznačně naplňují cíle naší filantropické politiky,“ říká Veronika Šatánková z Up Česká republika a pokračuje: „V rámci své činnosti podporují osoby, které jsou nějakým způsobem znevýhodněny v důsledku špatného fungování mezilidských vztahů a snaží se jim pomáhat tak, aby mohli mít kvalitní a plnohodnotný život.“

Spolek ROSA dlouhodobě pomáhá ženám, které se staly obětí domácího násilí a jejím dětem. Rovněž se zaměřuje na osvětu týkající se prevence. „Díky této podpoře můžeme dále rozvíjet naše aktivity, jako je Informační a poradenské centrum pro ženy – oběti domácího násilí, provoz azylového domu nebo podpora prevence,“ říká Marie Vavroňová, ředitelka spolku Rosa.

Pomoci dětem a mladým lidem z dětských domovů na jejich cestě k osamostatnění se zabývá již sedmým rokem organizace Dejme dětem šanci. Od svého založení pomohla již 3 tisícům dětí například spořením pro děti na dobu, kdy opustí dětský domov, komplexní podporou při studiu nebo projekty na splněné přání spojené se studiem či smysluplným trávením volného času.

Kromě podpory těchto dvou organizací se společnost Up i s pomocí svých zaměstnanců pravidelně zapojuje do dalších charitativních projektů. V loňském roce společnost zakoupila polohovací lehátko pro seniory v Městském centru komplexní péče nebo sponzorovala Otevřené mistrovství ČR v curlingu vozíčkářů. Mnozí zaměstnanci se také dlouhodobě zapojují do tzv. Zaokrouhlování platu, v rámci kterého věnují každý měsíc určitou sumu ze svého platu. Aktuálně vybrané peníze nyní putují do fondu Naděje pro tebe, který podporuje onkologické pacienty.

Up Česká republika s.r.o., která zahájila své působení na českém trhu v roce 1995, je součástí mezinárodní skupiny Up Group, která dnes působí v 19 zemích celého světa. Up ČR se specializuje na lidské zdroje a personální poradenství, ale nabízí rovněž inovativní řešení v oblasti marketingu a strategického rozvoje firem. Schopnost analyzovat aktuální situaci klientů a navrhovat a uvádět do praxe efektivní benefitní systémy a věrnostní programy, řadí společnost Up ČR k lídrům trhu určujícím trend v této oblasti. Více informací o společnosti na http://www.upcz.cz/.