Letiště Praha bude odebírat vejce pouze z bezklecových chovů

Pro přípravu jídel ve všech restauračních a stravovacích provozovnách Letiště Praha, a. s.,  se budou používat pouze vejce od nosnic, které nežijí v klecích. Společnost se tak připojuje k několika obchodním řetězcům a již od tohoto týdne bude odebírat vejce jen od dodavatelů, kteří tento způsob chovu nevyužívají.

„Věříme, že především požadavky zákazníků mají možnost ovlivnit etický způsob výroby potravin i jejich kvalitu a těší nás, že jsme se tímto směrem vydali a dokázali konkrétní záměr zrealizovat ve velmi krátkém časovém horizontu.  Zároveň doufáme, že půjdeme příkladem i dalším firmám, které vejce pro stravování odebírají,“ uvedla Hana van der Hoeven, specialista firemní odpovědnosti Letiště Praha.

Rozhodnutí je v souladu se snahou letiště o vyšší kvalitu jídel pro cestující i zaměstnance a zároveň potvrzuje, že se letiště v rámci udržitelného přístupu k podnikání aktivně zajímá o různorodé oblasti.

Reklamy