Panasonic představil první 4K multisenzorovou kameru

Společnost Panasonic představila světově první 4K multisenzorovou kameru, která slibuje rozlišení obrazu 33 Mpx.

Multisenzorové kamery i-Pro EXTREME mají čtyři polohovatelné čočky a v každé z nich je obrazový senzor 4K, který nabízí ostré a jasné snímky rychle se pohybujících objektů.

Kamery jsou dodávány s rozlišením Full HD při 30 snímcích/s a 4K (3840 x 2160) při 15 snímcích/s a jsou vybaveny technologií iA (intelligent Auto) a ClearSight Coating, takže jsou vhodné pro pořizování snímků používaných jako důkazy. A to i za těch nejnáročnějších podmínek, v jakých pracují bezpečnostní a dopravní kamery ve městech.

Díky kompresi H.265, chytrému kódování a principu samoučící technologie ROI (Region of Interest – oblast zájmu) slibují kamery extrémní obrazový výkon při minimalizaci síťových požadavků.

“V kombinaci s inteligentním kódováním a kompresí H.265 dokážeme realizovat nižší přenosovou rychlost ze čtyř kamer než standardní 4K kamery s H.264,” uvedl Gerard Figols, evropský Category Manager společnosti Panasonic Security Solutions.” A co víc, čtyři polohovatelné čočky minimalizují mrtvé úhly a umožňují přizpůsobení kamer různým typům křižovatek a monitorování oblastí různých tvarů v centrech měst. To to je naprostý průlom v přechodu na 4K v oblasti zabezpečení.”

Fotografie: https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/42076491790/in/dateposted-public/

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/42980834725/in/dateposted-public/

Více o divizi Security Solutions společnosti Panasonic naleznete na https://business.panasonic.cz/bezpecnostni-reseni/

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global