To nejlepší od Panasonicu na veletrhu IFA 2018

  • Panasonic slaví století úspěchů a těší se na dalších sto let originálních nápadů
  • Představujeme „domácnost budoucnosti“ plnou nejnovějších technologií z oblasti internetu věcí, umělé inteligence i robotiky
  • Návštěvníci se mohou zblízka seznámit s nejnovějšími produkty a mnohé z nich si vyzkouší i v praxi

Berlin, Německo, 27. srpna 2018 – Společnost Panasonic vystaví na letošním veletrhu IFA jako vždy své nejnovější produkty a technologie v hale 5.2.

Panasonic, který letos slaví stoleté výročí, se u svých výrobků i komplexních řešení řídí heslem „A Better Life, A Better World“ neboli „Lepší život, lepší svět“. Už teď se těšíme na dalších sto let plných inovací a originálních nápadů. Letos jsme se rozhodli připravit návštěvníkům skutečný zážitek – naše expozice je plná interaktivních prvků, takže si návštěvníci mohou produkty vyzkoušet na vlastní kůži v praxi.

Nejzajímavější záběry z tiskové konference společnosti Panasonic budou k dispozici i online na adrese www.panasonic.com/ifa. Tiskové materiály najdete zde: www.panasonic.eu/IFApress2018.

Hlavní exponáty v hale Panasonic  

Vývoj domácnosti

Naše expozice letos mimo jiné ukazuje, jak se v minulosti měnila podoba domácnosti, jak vypadá dnes a na co se můžeme těšit do budoucna.

V „domácí“ části najdete špičkové technologie a produkty, které obohatily životy lidí v uplynulém století a přinesly do našich domovů revoluční změny – od první elektrické rozdvojky po současná řešení z oblasti internetu věcí. Pomocí nejnovějších technologií lze tak propojit nejrůznější zařízení, například chytré reproduktory Panasonic GA10 s hlasovým ovládáním Google Voice Control a senzory pro detekci nejrůznějších parametrů.

Kromě toho se mohou návštěvníci seznámit s ekologickými technologiemi společnosti Panasonic. Do této kategorie patří například čisté zdroje energie, jako například lithiové akumulátory pro chytré dopravní prostředky nebo solární panely pro domácnosti či kanceláře. Dále se v hale představí čistší a ekologičtější způsoby ohřívání vody a vytápění v podobě tepelných čerpadel Panasonic Aquarea a technologie palivových článků.

Panasonic je v oblasti internetu věcí, umělé inteligence a robotiky velmi aktivní a vytváří prostředí, v němž je třeba běžné domácí stolování úplně jiným zážitkem. Přeneseme vás časem do několik let vzdálené budoucnosti. V chytré kuchyni se například seznámíte s technologií Cooking Partner, která vám pomůže při vaření natolik, že se z něj stane opravdová zábava.

Televize Panasonic

K vidění budou samozřejmě i nejnovější televizory značky Panasonic. Dlouholeté zkušenosti a úzká spolupráce s hollywoodskými tvůrci nám umožňují dosáhnout s technologií OLED nejlepšího možného obrazu. Návštěvníci se dozví, proč se televize Panasonic v Hollywoodu používají coby profesionální displeje. Ukážeme, jak se v nejlepších studiích uplatňují při práci na nejnovějších filmových hitech a proč na nich obraz vypadá přesně tak, jak tvůrci zamýšleli.

Návštěvníci si mohou prohlédnout nové modely včetně špičkové OLED řady FZ, na vlastní oči vidět, jak funguje technologie HDR10+ a jaký vliv má na kvalitu obrazu. Nejnovější televize Panasonic nenechají chladným skutečně nikoho. Kromě toho se seznámíte s nově řešenými podstavci a krásným designem Art of Glass.

Domácí AV technika

V hale dále představíme nové systémy hlasového ovládání televizí i další AV produkty pro domácnost, jejichž základem je bezdrátový repro systém SC-GA10. Kromě toho si budete moci na vlastní uši poslechnout, jak znějí nové soundbary HTB a mikrosystémy UA. K dispozici bude i relaxační zóna se sluchátky HD605 s potlačením okolního hluku. A zapomenout nesmíme ani na blu-ray přehrávače s ultravysokým rozlišením, v čele s modelem UB9000. Ten je v oblasti kvality zvuku i obrazu etalonem kvality, což potvrdilo letošní ocenění EISA za nejlepší přehrávač s ultravysokým rozlišením (UHD) v nejvyšší kategorii.

Digitální fotoaparáty

V této oblasti budou k vidění především nové špičkové modely, jako G9, GH5 nebo GH5s. Připravili jsme i speciální předváděcí zónu a také fotokoutek se závodním autem. Mezi největší lákadla této kategorie patří nedávno představený model DMC-LX100Ⅱ, nástupce oblíbeného špičkového kompaktu DMC-LX100. Novinka po svém předchůdci podědila elegantní vzhled, rozlišení ovšem narostlo na 21,7 megapixelů a výrazně se vylepšila i funkční výbava, zejména z pohledu náročnějších uživatelů. Návštěvníci si budou moci pořídit v atraktivním prostředí vlastní snímky, hned si je vytisknout a odnést s sebou domů.

Kosmetika a osobní hygiena

V hale najdete i „salon krásy“, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet celou řadu přístrojů zaměřených na osobní péči. Představíme mimo jiné nové holicí strojky nebo zastřihovače vousů a chloupků. Přítomní odborníci zároveň poradí, jak je používat, abyste dosáhli nejlepších výsledků.

Malé kuchyňské spotřebiče

V nejnovější řadě malých kuchyňských spotřebičů najdete mezi vystavenými exponáty například elegantní kombinovanou mikrovlnnou troubu. Každý návštěvník si může vyzkoušet a také hned ochutnat, jak se s programem Experience Fresh připravují chutná a zdravá jídla. Skutečnou perlou je nová domácí pekárna SD-ZP2000 neboli Croustina, vyrobená na míru pro evropské milovníky chleba s křupavou kůrkou. Stačí, když půjdete po vůni čerstvého chleba a kousek se na vás zaručeně dostane.

Telekomunikace

K vidění bude kompletní řada digitálních bezdrátových pevných telefonů (DECT) i speciální mobilní telefony pro seniory.

Technics

Chybět nebudou ani produkty oblíbené značky Technics – špičkové audio produkty nové éry, především v nejvyšší třídě. Jsou určeny náročným milovníkům kvalitního poslechu. Kromě špičkového zvuku vynikají praktickým provedením, elegantním designem a bohatými možnostmi konektivity. Díky tomu se výborně hodí k současnému životnímu stylu. Nový bezdrátový reprosystém OTTAVA S (SC-C50) je vybaven jedinečnou digitální i akustickou technologií Technics a zaručuje vynikající poslech.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je celosvětovým lídrem v rozvoji elektronických technologií a řešení pro zákazníky v odvětví spotřební elektroniky, bydlení, automobilovém průmyslu a podnikových řešeních. V roce 2018 slaví společnost sté výročí založení, od té doby roste v globálním měřítku. V současnosti má po celém světě 591 dceřiných společností a 88 přidružených společností, které za finanční rok končící 31. březnem 2018 zaznamenaly konsolidované čisté tržby ve výši 61,4 miliard Euro. Hlavním cílem Panasonic Corporation je vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací v různých oborech a využívání svých technologií k zajištění lepšího života a lepšího světa pro své zákazníky. Chcete-li se o skupině Panasonic dozvědět více, navštivte http://www.panasonic.com/global.