Hyundai je na nové emisní normy dobře připravený, dokonce rozšiřuje vozový park

Společnost Hyundai je na novou emisní normu Euro 6c vstupující v platnost od prvního září plně připravena. Požadovanou homologaci mají již nyní všechny modely značky a kvůli nové legislativě tak nemusí být omezována, nebo ukončena výroba žádného z nich. Hyundai naopak rozšiřuje nabídku elektrizovaných automobilů o další varianty s nižšími reálnými emisemi.

„Splnění legislativních požadavků představuje pro mnohé výrobce značné problémy a často má pro ně i katastrofální dopady. Mnozí musí, údajně dočasně, omezovat či dokonce rušit nabídku některých svých modelů nejen s naftovými, ale také s benzinovými motory. Tyto problémy se však netýkají společnosti Hyundai, která je na aktuální přísnější požadavky výborně připravena, a naopak svůj vozový park ještě rozšiřuje. Je proto samozřejmostí, že všechny prodávané modely automobilů Hyundai s benzinovými, ale i naftovými motory pochopitelně plní a budou plnit aktuální požadavky emisních norem“, komentuje situaci Jan Pohorský, komunikační specialista Hyundai Motor Czech.

Příkladem rozšíření nabídky společnosti Hyundai, v oblasti vozidel mimořádně ohleduplných k životnímu prostředí, je první český hybridní automobil s technologií mild-hybrid – Hyundai Tucson MHEV 48 V. Evropský bestseller, vyráběný v Nošovicích u Frýdku-Místku, je nově vybaven vznětovým, tedy naftovým, motorem 2,0 litru v kombinaci s elektromotorem. Díky spolupráci obou systémů tak významně klesá spotřeba paliva a množství emisí CO2, aniž by došlo k jakémukoli omezení jízdních vlastností, dynamiky nebo komfortu posádky.

Horkou novinkou je také první elektrické SUV na evropském trhu Hyundai KONA Electric. Tento nový model nabízí špičkový dojezd 482 km na jedno nabití, kombinuje progresivní styl SUV a elektrický pohon s nulovými emisemi. KONA Electric je díky své prostornosti všestranným automobilem, vhodným pro každodenní provoz. Zároveň nabízí široký sortiment prvků aktivní bezpečnosti Hyundai SmartSense.