ChytryHonza.cz rozšiřuje porfolio o investování online. Řídit ho bude platforma Portu

Společnost ChytryHonza.cz, inovativní zprostředkovatel finančních produktů, svým zákazníkům nově nabízí sjednání investičních produktů kompletně online. Celým procesem klienta provede investiční platforma Portu, která sestaví jeho profil a navrhne vhodnou investiční strategii.

“Inovace jsou nedílnou součástí naší strategie, kterou se nám dlouhodobě daří plnit. Letos jsme spustili online nástroj pro sjednávání povinného ručení a ke stejnému kroku se chystáme v oblasti životního pojištění,” říká Nicolas Eich, výkonný ředitel společnosti ChytryHonza.cz.

Zákazník má tedy na výběr mezi fyzickým poradcem společnosti ChytryHonza.cz nebo si může nechat doporučit investiční strategii robo-poradcem Portu. Ten je první online investiční platformou svého druhu v Česku a vznikl ve společnosti WOOD & Company, která je největším obchodníkem s cennými papíry ve střední a východní Evropě působící na investičním trhu již více jak 25 let.

Portu nejdříve na základě podrobného dotazníku zjistí osobní profil klienta, především jeho zkušenosti s investováním, postoj k riziku a finanční cíle. Následně navrhne optimální investiční strategii, otevře účet a každý den kontroluje, jak investice pracují. Minimální vklad činí 1000 korun a poplatek je 1 % ročně z hodnoty investovaného majetku.

“Jsme velmi rádi, že se nám podařilo vytvořit partnerství s dalším českým fintech projektem, který na trh přináší inovace a je průkopníkem v oblasti online investic v České republice,” říká Nicolas Eich, výkonný ředitel společnosti ChytryHonza.cz.

„Vážíme si toho, že jde ChytryHonza.cz do toho s námi a nebojí se inovovat a kultivovat české prostředí investic a investičního poradenství,” říká Radim Krejčí, zakladatel a šéf Portu.

O společnosti Chytrý Honza

Společnost ChytryHonza.cz nabízí rychlé a objektivní srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice, aby si zákazník mohl vybrat ten nejvhodnější – od hypotéky, přes pojištění, až po investice. Široký výběr, možnost přizpůsobit si produkt na míru, čas na rozmyšlenou při rozhodování a zároveň jeho úspora dělají z ChytryHonza.cz platného partnera při řešení osobních financí.

Od svého vzniku v roce 2009 ChytryHonza.cz získal více než 140 000 spokojených zákazníků a v jeho řadách působí více než 1600 profesionálních specialistů. Společnost má tři investory, a to investiční skupinu Jakuba Havrlanta Rockaway Capital, nizozemskou skupinu Aegon a zakladatele Jiřího Patáka.

O společnosti Portu

Portu je první investiční platforma svého druhu v Česku, která široké veřejnosti nabízí alternativu ke spořícím účtům a investičnímu poradenství. Uživatelům šetří čas strávený vybíráním vhodných investičních nástrojů i peníze díky pouze jednomu nízkému poplatku. Portu každému sestaví globálně diverzifikované portfolio na míru z nízkonákladových a likvidních instrumentů a následně jej monitoruje a rebalancuje, aby byl maximalizován výnos při daném stupni rizika.

Portu kombinuje moderní technologie s know-how investičních profesionálů a služby asset managementu nabízí již od 1000 Kč bez žádných vstupních a výstupních poplatků – jen za 1 % ročně. Klienti s Portu investují transparentně, peníze jsou jim kdykoliv k dispozici a přitom vždy pod dohledem profesionálů.