Konference SMART BUILDING 2018

Holešov, 30. srpna 2018 – 12. září 2018 proběhne již 4. ročník konference SMART BUILDING 2018, kterou pořádá Asociace chytrého bydlení. Letošní ročník propojí témata i technologie chytrých a šetrných budov a přinese informace o aktuálních trendech, představí nové technologie a inovativní řešení, ukázky realizací i zkušenosti odborníků. Akce je akreditována Českou komorou architektů v rámci celoživotního profesního vzdělávání.

Co ovlivňuje vývoj inteligentních budov? Jak vytvářet chytřejší a šetrnější budovy? Technologie a smart řešení. Odpovědi na tyto i další otázky přinese čtvrtý ročník konference SMART BUILDING, který proběhne již 12. září 2018 ve Wellness hotelu Step v Praze. Hlavním tématem letošního ročníku bude propojení chytrých technologií a šetrných budov v kontextu snižování spotřeby energie a využití obnovitelných zdrojů.

Konference SMART BUILDING přinese různé úhly pohledů na inteligentní a šetrné budovy, o kterých budou diskutovat odborníci s dlouholetou praxí a zkušenostmi v oboru. V prvním bloku věnovaném vývoji inteligentních budov budou účastníci seznámeni s vizemi a trendy tohoto odvětví, dozví se o možnostech inteligentního řízení komerčních budov, ale také to, jaký má doba IoT vliv na jejich vývoj.

Další blok bude věnován technologiím a smart řešením jako takovým. Řečníci představí pomoc technologií pro zdravé ovzduší v budovách, smysluplné pracovní prostředí, jak vůbec technologie do budovy nasadit či jaká chytrá IoT partnerská řešení jsou již dnes k dispozici.

Další perspektivy, které mohou pomoci vytvářet budovy chytřejší a šetrnější představí poslední blok konference. Dozvíte se, jak využít BIM pro úsporné řešení v projektech a návrzích budov, jak lépe hospodařit s vodou či jaké jsou principy a praxe inteligentního řízení v komerčních budovách. Zástupci architektonické kanceláře se podělí o zkušenosti s návrhy a realizací šetrných budov.

„Ať už jde o šetrné či inteligentní budovy, najdeme zde společný cíl – a to omezit dopad na životní prostředí na minimum a zohlednit faktory lidského zdraví,“ uvádí jeden z řečníků Jiří Konečný, předseda Asociace chytrého bydlení, který je zároveň majitelem společnosti ELKO EP, předního výrobce elektronických zařízení pro domovní, office a průmyslové automatizace.

Konference je určena zvláště pro architekty, projektanty, developery, investory a představitele stavebních společností, studenty a další odborníky. Registrace probíhá na internetových stránkách www.achb.cz/smartbuilding do 7. září 2018.

Konferenci pořádá nezávislé sdružení odborníků a firem Asociace chytrého bydlení ve spolupráci s Economia, a.s., pod záštitou České rady pro šetrné budovy a ministryně pro místní rozvoj České republiky Ing. Kláry Dostálové.

Více informací naleznete na webu  www.achb.cz/smartbuilding.

###

ELKO EP je jedním z předních světových výrobců elektronických zařízení pro domovní, office a průmyslové automatizace. Již 25 let dodává do celého světa produkty jako relé, bezdrátové instalace nebo zařízení pro Internet věcí (IoT). Nezaměřuje se ale jen na hmotné výrobky, navrhuje také komplexní efektivní řešení.

Pobočky společnosti jsou v 17 zemích světa, veškerý vývoj a výroba však probíhá ve vlastních prostorách v Holešově. I díky tomuto zázemí společnost obdržela několik významných ocenění, například Vizionář roku 2015 nebo Globální exportér roku 2016.