Huawei slaví 10 milionů globálně prodaných modelů P20 a P20 Pro

SHENZHEN, Čína – 4. Září 2018– Huawei Consumer Business Group (BG) oznámila, že během prvních pěti měsíců od uvedení modelů na trh prodala 10 milionů zařízení a dopomohla tak fotografickým nadšencům po celém světě pořizovat nádherné fotografie s jejich smartphony. Tento pozoruhodný milník je důkazem důvěry zákazníků ve značku Huawei a také v inovativní technologii, kterou Huawei pro svou fotograficky orientovanou řadu vlajkových lodí vyvinul. Nejnovější Huawei vlajkové lodě se velmi dobře prodávaly na klíčových trzích, jako je Čína nebo západní Evropa, kde je jejich výkon daleko lepší než jejich předchůdců.
„Přijímáme s pokorou vnímání našich posledních vlajkových lodích mezi globálními zákazníky. Tím, že jsme dosáhli 10-milionového prodeje, jsme si nastavili laťku opět vysoko. Budeme ji brát ale jako symbol povzbuzení, který nás bude pohánět v tom, co dovedeme nejlépe – předávat přelomové technologie do rukou zákazníků po celém světě,“ řekl Kevin Ho, prezident sekce mobilních zařízení Huawei Consumer Business Group.

HUAWEI P20 PRO a HUAWEI P20 jsou první dvě zařízení, která dosáhla trojciferného hodnocení v rámci DxOMark, průmyslového standardu pro měření a hodnocení kvality snímků, pořízených daným fotoaparátem a čočkami. I nyní zůstává P20 Pro na vrcholu žebříčku DxOMark v rámci mobilních telefonů s hodnocením 109, vedoucí nad druhým konkurenčním zařízením o 6 bodů. Díky fotoaparátům vyvinutým se společností Leica, hlavní umělé inteligenci a schopnosti vysokého výkonu při pořizování nočních snímků z ruky, umožněného HUAWEI stabilizací poháněnou umělou inteligencí, a také velkým fotosenzorům, série P20 dělá fotografii na profesionální úrovní přístupnou každému. Dokonce i nováčkům, kteří mají minimální zkušenosti s nastavením fotoaparátu. Kromě toho, uvedení verzí Twilight a Pink Gold nastartovalo nový trend mezi výrobci telefonů, kteří se zařízeními P20 inspirovali, a také představují své produkty ve víceodstínové verzi.

V srpnu také Evropská asociace pro obraz a zvuk oznámila, že HUAWEI P20 Pro získal ocenění „EISA Best Smartphone 2018-2019“. Dle EISA je zařízení “nejpokročilejší, inovativní a technicky špičkový smartphone vůbec.” To je jen dalším důkazem, že HUAWEI P20 Pro a podobně vybavený HUAWEI P20 jsou dvěma z nejlepších smartphonů dostupných na dnešním trhu.

Na IFA 2018 Huawei odhalil nové varianty série HUAWEI P20, a to Morpho Aurora a Pearl White. S těmito přírodou inspirovanými odstíny Huawei rozšiřuje svou nabídku velmi populárních zařízení s barevným gradientem.