Noví ředitelé společnosti Renishaw připraví své týmy na další expanzi

Společnost Renishaw jako jedna z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií ohlašuje personální změny v nejvyšším vedení české pobočky.

Obchodním ředitelem společnosti Renishaw byl k 1. září 2018 jmenován Daniel Zeman, který v její české pobočce působil v předchozích osmi letech jako obchodní zástupce a následně jako produktový manažer.

Úkolem Daniela v nové roli bude řídit a rozvíjet obchodní tým a připravit jej na masivní nárůst obratu v následujících pěti letech. Zvláštní pozornost bude přitom věnovat péči o stávající zákazníky a efektivitě práce obchodníků,“ uvedl ke jmenování nového obchodního ředitele Josef Sláma, generální ředitel Renishaw Czech.

Daniel Zeman má za cíl upevnit postavení v oblasti technologií Renishaw  zvyšujících produktivitu nejen u výrobců, ale také u koncových zákazníků. „Chci postavit obchodní tým, který bude pro zákazníky na československém trhu partnerem a také poradcem,“ řekl Daniel Zeman.

Daniel Zeman vystudoval Vysoké učení technické v Brně, nejprve získal bakalářský titul na Fakultě strojního inženýrství a následně inženýrský na Fakultě podnikatelské. Ve volném čase se věnuje své rodině a aktivně odpočívá při triatlonu, nejlépe se cítí s hrudním pásem Suunto.

Současně se Martin Dlouhý přesouvá v rámci technického týmu společnosti Renishaw do pozice technického ředitele. Absolvent Fakulty strojního inženýrství VUT Brno Martin Dlouhý pracuje v Renishaw třináct let, z toho posledních pět let v pozici Senior application engineer.

Martin bude řídit a rozvíjet tým aplikačních techniků a připravovat jej na nástup nových produktů a služeb poskytovaných zákazníkům v nejbližších letech,“ komentoval jeho jmenování Josef Sláma.

Více informací najdete na adrese www.renishaw.cz

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro širokou škálu aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Vedoucí postavení má také v oblasti aditivní výroby (zde se zaměřuje na 3D tisk z kovových prášků a technologii vakuového lití). Renishaw je jediným britským výrobcem zařízení pro 3D tisk z kovu. Skupina Renishaw má v současnosti přes 70 poboček ve 35 zemích, s více než 4000 zaměstnanci. Zhruba 2600 zaměstnanců pracuje ve Velké Británii, kde je soustředěna většina výzkumu, vývoje a výroby společnosti.