Universal Robots představil Application Builder – nástroj ke snadnému a rychlému vytvoření robotického pracoviště

Nástroj poskytuje asistenci při výběru koncových nástrojů, programování a nastavení rozhraní pro nejvyužívanější kolaborativní aplikace

PRAHA, 18. září 2018Universal Robots, vedoucí globální dodavatel kolaborativních robotů, představil nástroj Application Builder, který usnadňuje konfiguraci a nasazení robotického pracoviště, a zároveň rozšiřuje schopnosti a flexibilitu kolaborativních robotů. Application Builder provádí zákazníka celým procesem tvorby úspěšné aplikace na robotech Universal Robots, která je přizpůsobená požadovanému výkonu a nákladům.

Onlinový konfigurační nástroj, který ještě více přibližuje automatizační dovednosti běžným pracovníkům, vede uživatele krok za krokem všemi požadavky nezbytnými pro výběr správného robota a správného koncového nástroje. Zákazník tak má možnost pochopit všechna pro a proti konkrétních konfiguračních možností a získat potřebné znalosti k finalizaci kompletního řešení.

„Neustále se snažíme inovovat naše technologie a zpřístupňovat je stále širšímu spektru uživatelů,“ řekl Stefan Stubgaard, vedoucí globálního kompetenčního centra v Universal Robots. „Application Builder dává komukoliv do rukou nástroje a dovednosti, které potřebuje k rychlé a úspěšné konfiguraci a nasazení robotické aplikace s jistotou, že splní jeho konkrétní požadavky.“

V rámci nástroje jsou aktuálně dostupné tři nejvyužívanější kolaborativní aplikace, včetně obsluhy strojů, montáže, a balení a paletování. Application Builder poskytuje kompletní konfigurační šablonu k vytvoření konkrétní aplikace. Zákazníky provádí prostřednictvím konfigurační otázek, jež pomáhají definovat nejvhodnější koncový nástroj z pohledu požadavků na výkon a na celkové náklady, zobrazuje způsob integrace dalších zařízení s rozhraním robotického ramene, a seznamuje uživatele s tím, jak naprogramovat robota na specifické požadavky jako například nastavení torzního momentu pro aplikace šroubování nebo uspořádání pro skládání palet. Postupně budou do nástroje přidávány i další aplikace.

O Universal Robots

Universal Robots je výsledkem mnohaletého intenzivního výzkumu v robotice. Produktové portfolio zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10, pojmenovaná podle své nosnosti v kilogramech. Od vstupu prvního robota UR na trh v prosinci 2008 dosahuje společnost výrazného růstu a její robotická ramena se dnes prodávají ve více než 50 zemích po celém světě. Průměrná doba návratnosti nákladů na pořízení robotů UR je nejrychlejší v odvětví a činí pouhých 195 dní. Společnost má centrálu v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý vývoj a produkce. V loňském roce dosáhla firma tržeb ve výši 170 milionů dolarů. Více naleznete na https://www.universal-robots.com/cs/.