Stravenky Sodexo pro příští rok jsou meruňkové

Praha, 18. září 2018 – V průběhu září 2018 se dostávají do prodeje nové stravenky platné pro rok 2019. Aby se obchodníkům, ale i spotřebitelům, nepletly, liší se jednotlivé emise barevností. Příští rok tak budeme v peněženkách vídat poukázky Gastro Pass ve světle oranžové barvě místo letošních modrých.

Gastro Pass jsou stejně jako šeky nebo poukázky cenným papírem a jako takové mají hned několik ochranných prvků. Tím nejviditelnějším je holografický proužek vlisovaný do papíru. Hmatem rozpoznatelná je také mikroperforace ve tvaru okvětního lístku. Další prvky už najde spíše zkušené oko nebo speciální zařízení – mikropísmo v linkách, průhledová značka nebo UV barva.

Nejběžnější hodnota stravenky je 100 Kč a každý rok mírně roste. Zaměstnavatelé se při objednávání stravenek neorientují pouze podle jejich daňové výhodnosti, ale snaží se přinášet svým zaměstnancům stále lepší benefity. Zohledňují také neustále rostoucí ceny potravin a obědů,“ říká Jan Matoušek ze Sodexo Benefity. Stravenky pro rok 2019 jsou platné již od 1. 9. 2018 a proplácet se mohou do konce příštího roku.

Společně s papírovou stravenkou dochází také k vydání nové elektronické stravenky. Kredit na Gastro Pass CARD nabitý od září 2018 má platnost až do konce roku 2019.

Sodexo v České republice

Od roku 1992, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 2000 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí firmám i institucím služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).