Počet klientů Equa bank překonal hranici 350 tisíc

Meziročně počet klientů vzrostl o 20 % a Equa bank se tak stala jednou z nejrychleji rostoucích bank na českém trhu.  

Praha, 18. září 2018 –  Equa bank pokračuje ve dvojciferném tempu růstu počtu klientů.  K dnešnímu dni překročil jejich počet hranici 350 tisíc, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 20%. Do konce roku Equa bank předpokládá, že se počet jejích klientů přiblíží
370 tisícům.  Jejich celkový přírůstek v letošním roce tak bude více než  60 tisíc. Klienti na Equa bank oceňují především jednoduché, srozumitelné a cenově příznivé produkty a služby a moderní kanály digitálního bankovnictví.

„Naše pojetí klientsky srozumitelného a jednoduchého digitálního bankovnictví je jedním z hlavních motorů našeho úspěšného růstu,“ říká Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank. A dodává: „Konkrétně jde o úspěšné a unikátní produkty, které oceňuji jak klienti, tak i odborná veřejnost. Mezi ně patří především nejvýhodnější běžný účet na trhu s unikátním mobilním bankovnictvím a rychlé a výhodné půjčky bez zbytečných poplatků.

Právě Běžný účet ZDARMA A BEZ PODMÍNEK od Equa bank stejně jako Mobilní bankovnictví a Minutová půjčka uspěly nejlépe také v letošním ročníku odborného ocenění Zlatá koruna 2018. Obecně se přitom Equa bank ziskem 7 ocenění umístila na pozici nejúspěšnější banky v rámci letošního ročníku Zlaté koruny 2018.

Equa bank se daří i v segmentu firemního bankovnictví, kde meziročně počet klientů roste o
31 % a celkem již dosáhl počtu 8500 klientů. Těm Equa bank v letošním roce také nabídla několik unikátních novinek, jako jsou například účet Rodinná firma se všemi standardními úkony zdarma nebo Malý podnikatelský úvěr Rodinná firma se zvýhodněnou úrokovou sazbou až o 1 % p. a. „Také v oblasti firemního bankovnictví se snažíme klienty oslovit nabídkou srozumitelných a cenově příznivých produktů a služeb. Naší konkurenční výhodou je bezesporu osobní přístup a individuální řešení potřeb všech našich firemních klientů. Zároveň lze řadu služeb dnes vyřídit on-line. Klient si tak může vybrat, jaký přístup mu vyhovuje,“ uzavřel Luboš Janoušek, ředitel firemního bankovnictví Equa bank.  

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v roce 2011. V současné době má Equa bank přes 350 000 klientů a provozuje 58 obchodních míst po celé České republice. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří bezplatné běžné a spořicí účty, více měnové bezkontaktní platební karty, zlaté platební karty, hypotéky, spotřebitelské půjčky, pojištění, termínované vklady a podnikatelské úvěry. Jediným akcionářem Equa bank je společnost Equa Group Ltd vlastněná fondy, kterým poskytuje poradenství britská společnost AnaCap Financial Partners LLP. AnaCap je jednou z předních evropských investičních společností zaměřených výhradně na sektor evropských finančních služeb.

Od vstupu na trh získala Equa bank řadu prestižních ocenění. Naposledy se stala nejúspěšnější bankou v soutěži Zlatá koruna v roce 2018, přičemž získala celkem 7 ocenění. Dvě zlaté příčky obsadila s Minutovou půjčkou a Běžným účtem zdarma a bez podmínek, stříbrné ocenění si odnesl Podnikatelský běžný účet a bronzové ocenění získaly za Malý podnikatelský úvěr se zárukou Evropského investičního fondu a unikátní mobilní bankovnictví. Nnavíc získala 2. místo v Ceně veřejnosti za Běžný účet a 3. místo v Ceně podnikatelů s produktem Podnikatelský běžný účet. Equa bank získala také řadu prestižních zahraničních ocenění. Dle magazínu Global Banking & Finance Review byla dvakrát za sebou oceněna nejlepší retailovou bankou v České republice.  

Více na www.equabank.cz