Aplikace Sygic Travel spouští podporu pro Apple Watch

Sygic, přední poskytovatel GPS navigace, vypustil aktualizaci své aplikace Sygic Travel s podporou pro Apple Watch. Cestovatelé si v hodinkách snadno zobrazí itinerář aktuálního dne, zajímavá místa v okolí nebo také seznam svých oblíbených míst.

Sygic Travel (vznikl v ČR pod původním názvem Tripomatic) patří se svou mobilní aplikací a webovým plánovačem Sygic Maps mezi přední světové online plánovače výletů a dovolených. Jeho cestovatelský obsah je lokalizován do 20 jazyků a obsahuje více než 24 milionů zajímavých míst, 800 tisíc fotek a 5 tisíc videí ve virtuální realitě. „O spuštění podpory pro Apple Watch si naši uživatelé často sami říkali. Při cestování se totiž člověku hodí rychlý přístup k itineráři, aniž by bylo nutné vytahovat mobil z kapsy,“ uvádí Lukáš Nevosád, VP Travel ve společnosti Sygic.

Podívejte se, jak Sygic Travel v Apple Watch funguje v krátkém videu.

Po stažení mobilní aplikace Sygic Travel z App Store, se lidem při výchozím nastavení automaticky nainstaluje také aplikace do hodinek, a to včetně nejnovější 4. série Apple Watch. Naplánované výlety se napříč platformami okamžitě synchronizují. „Lidé si rychle zobrazí itinerář aktuálního dne, svá oblíbená místa a stejně tak užitečná místa v okolí, jako jsou restaurace nebo zastávky veřejné dopravy. U jednotlivých míst si lidé v hodinkách zobrazí fotku, popisek, nebo třeba otevírací dobu. V náhledové mapce zjistí polohu místa a mohou se k němu odnavigovat s pomocí systémové Apple aplikace Maps,“ vysvětluje Lukáš Nevosád.

Kromě iPhone a Apple Watch podporuje Sygic Travel také iPad. Na závěr roku 2018 je plánováno spuštění podpory pro Apple TV.