YSoft SafeQ nově umožňuje správu tisku prostřednictvím cloudu

Brno, Dallas (Texas) – 9. 10. 2018 – Společnost Y Soft® Corporation, přední poskytovatel podnikových kancelářských řešení, dnes oznámila podrobnosti o využití produktu YSoft SafeQ 6 v soukromých a hybridních aplikacích využívajících cloudovou architekturu Azure a AWS. Firma zároveň oficiálně představila pojem IOTA Hardware Division jako název pro svoji obchodní činnost v oblasti hardware.YSoft SafeQ 6 a podpora služeb tisku prostřednictvím cloudu (Cloud Print Services)

Klienti z řad firem všech velikostí přecházejí na využívání cloudu z mnoha důvodů, ale především kvůli snížení nákladů na správu serverů a údržbu. Výhody přechodu na cloud, či na řešení založeném částečně na cloudu a částečně na “on-premise” architektuře (běžně označovaném jako tzv. hybridní cloud, resp. EDGE Cloud), se týkají i tiskových služeb, včetně procesů tisku, kopírování a digitalizace dokumentů.

Komplexní správa tisku YSoft SafeQ zahrnující tzv. pull-printing, automatickou digitalizaci dokumentů, kopírování a faxové služby je podporována nezávisle na tom, zda jde o cloudové řešení Microsoft Azure, Amazon Web Services nebo hostované u jiných datových center. Pro administrátory nabízí systém uživatelsky přívětivé online přehledy pro řízení tisku, monitoring a reporting. Zákazníci mohou také s pomocí Y Soft šablon přímo exportovat data do business-inteligence aplikací, například Microsoft PowerBI nebo Tableau. Informace, jak architektura YSoft SafeQ v soukromém či hybridním cloudu poskytuje stejnou škálovatelnost, vysokou dostupnost a dostatek zdrojů ve srovnání s on-premise řešením, naleznete v dnešním příspěvku na našem blogu.

„Námaha se změnou architektury YSoft SafeQ 6 přinesla výhody spočívající v uspokojení potřeby našich zákazníků přesunout infrastrukturu tiskových služeb do cloudu,“ uvedl vedoucí produktů Y Soft Wouter Koelewijn. „Našim klientům jsme schopni nabídnout zavedení YSoft SafeQ 6 v cloudu se stejnými cenami a výběrem licencí nebo předplatného jako v případě implementace řešení na jejich straně,“ dodal.

“Společnosti všech velikostí stále více přesouvají informace do cloudu. Přístup Y Softu k řízení tisku a digitalizaci dokumentů založený na využití cloudu poskytuje flexibilitu a škálovatelnost pro vedoucí pracovníky v oblasti informačních technologií. Cloudové prostředí více vyhovuje jejich potřebám,” sdělila analytička International Data Corporation (IDC) Allison Correia.

Význam hardware roste – Y Soft IOTA Hardware Division

Produkt YSoft SafeQ začínal jako externí rozhraní k multifunkčním zařízením (MFD) v době, kdy k těmto zařízením nebyl dostupný přístup prostřednictvím API. Dnes Y Soft stále vyvíjí, testuje a vyrábí externí terminály spolu s čtečkami karet, 3D tiskárnami, platebními zařízeními a lehkými serverovými zařízeními. Ve skutečnosti představoval hardware 21 % objemu tržeb ve fiskálním roce 2018.

Průmysl tzv. internetu věcí (IoT) stále roste a rozhodující roli v něm má hardwarové vybavení. Společnost Y Soft proto poskytuje své výrobní kapacity firmám v portfoliu Y Soft Venture a umožňuje podporu dalších společností v oblasti služeb výroby. Proto je IOTA Hardware Division oficiálně označena jako provozní úsek společnosti. Schopnosti a kapacity divize IOTA Hardware v oblasti výroby, logistiky a skladování můžete vidět ve videu.

V důsledku nových schopností v oblasti cloudu, představení nové divize IOTA Hardware a plánovaného rozvoje Y Softu přepracovala společnost své webové stránky http://www.ysoft.com. Nová podoba webu nabízí jednodušší přístup k platformě YSoft SafeQ Enterprise Workflow, k produktům i řešením divize IOTA Hardware.

About Y Soft

Y Soft poskytuje inteligentní kancelářská řešení, která pomáhají budovat tzv. smart podnikání. Naší platformu pro workflow řešení YSoft SafeQ využívají korporace a společnosti SMB pro správu, optimalizaci a zabezpečení svých tiskových a digitálních procesů a pracovních postupů. Naše řešení 3D tisku jsou zaměřena na oblast vzdělávání, kde přinášejí jedinečné postupy a výhody v oblasti návratnosti nákladů.

Společnost byla založena v roce 2000, sídlí v Brně a disponuje s kancelářemi v Severní a Latinské Americe, v Evropě, na Středním východě a v Africe (EMEA), a také v oblasti Asie a Tichomoří (APAC). Další informace naleznete na adrese www.ysoft.com.