Kapesní audio přehrávač roku: Pioneer XDP-02U

Nejlepším mobilním hudebním přehrávačem roku označila letošní porota EISA Award Best Product 2018-2019 přístroj Pioneer XDP-02U. Co můžete od tohoto přehrávače očekávat?

Praha, 9. října 2018 – Pokud jste zastánci opravdu kvalitní hudební reprodukce, pak je pro vás důležitý pojem Hi-Res Audio, který označuje přehrávání hudby ve vysokém rozlišení, tedy s vysokým frekvenčním rozsahem a slyšitelností všech detailů a nuancí, na kterých si dali tvůrci ve studiu záležet. Abyste si mohli takto kvalitně nahrávky skutečně vychutnat, je třeba zachovat všechny články řetězu – nahrávka, přehrávač a sluchátka nebo repro soustava – v odpovídající kvalitě.

Pro ty, kteří poslouchají hudbu často na cestách, je důležité mobilní, nebo řekněme kapesní řešení. Mobilní telefony disponují sice možností přehrávání hudby, ale jejich vestavěné komponenty nabízejí v tomto ohledu většinou pouze základní kvalitu. Samostatnou kapitolou jsou vysoce kvalitní mobilní přehrávače. Ty tvoří také jednu z kategorií posuzovanou mezinárodní porotou EISA, která vybírá každoročně nejlepší produkty roku z oblasti audiovizuální techniky. Letos byl jako mobilní přehrávač roku zvolen Pioneer XDP-02U.

Nejvyšší kvalita hudby v kapesním provedení

Pioneer XDP-02U se skutečně vejde do každé kapsy, umožňuje přehrávat hudbu z interní paměti, dvou paměťových karet nebo streamovat skladby pomocí populárních internetových služeb, jejichž prémiové služby nabízejí dnes již vysoce kvalitní obsah odpovídající Hi-Res Audio. To nejdůležitější se však skrývá uvnitř přehrávače – elektronika využívající 32bitové zpracování zvuku se špičkovými D/A převodníky SABRE ES9018C2M pro každý kanál zvlášť a také dvěma zesilovači SABRE ES9601K. Pro připojení různých typů sluchátek je k dispozici tříúrovňové nastavení výkonu zesilovače a k dispozici je 10ti pásmový ekvalizér se šesti přednastavenými a třemi uživatelsky nastavitelnými presety. Pro připojení sluchátek je možné využít buď tradiční 3,5 mm stereo konektor, nebo symetrický 4pinový 2,5 mm výstup s uzemněním každého kanálu samostatně. Bluetooth v nejmodernější verzi přizpůsobené vysokému datovému toku Hi-Res audia umožňuje navíc bezdrátové přehrávání hudby do sluchátek či možnost propojení s mobilním telefonem.

Ovládání přístroje pomocí dotykového displeje je intuitivní. Bez problémů přehraje hudbu téměř v každém formátu, včetně nekomprimovaných audio souborů až do vzorkovací frekvence 192 kHz/32 bitů. Tomu vychází vstříc také dva sloty pro Micro SD karty s podporou celkové kapacity až 528 GB. Díky Wi-Fi se můžete připojit k streamovacím službám dle vašeho výběru a můžete tak poslouchat hudbu bez nutnosti stahování. Přehrávač Pioneer Pioneer XDP-02U je velmi elegantní a vyrábí se ve třech atraktivních barvách – bílé, tmavě modré a růžové. Pořídit ho lze za 8 700 Kč.

—-

Základní specifikace:

  • Výstupní výkon: 75 mW + 75 mW (asymentrický, 32 Ohmů), 150 mW + 150 mW (symetrický, 32 Ohmů)
  • Frekvenční rozsah: 20 Hz až 80 kHz
  • Celkové harmonické zkreslení (THD): 0.006%
  • Odstup signál – šum: více než 115 dB
  • Podporovaná sluchátka: 16–300 Ohmů (asymetrická), 32–600 Ohmů (symetrická)
  • Rozměry: 9,9 x 6,4 x 1,5 cm
  • Hmotnost: cca 122,5 g
  • Průměrná výdrž na baterie: 15 hodin (32 Ohmů, přehrávání souborů FLAC 96 kHz/24 bit, na symetrický výstup, vypnuté Wi-Fi a Bluetooth)

—-

O společnosti Pioneer:
Onkyo & Pioneer Corporation se sídlem v Japonsku (Osaka) a více než 75letými zkušenostmi, je předním výrobcem nejmodernějších technologických řešení v oblasti elektroniky. Největší popularitu získala v oblasti zvuku a obrazu, na kterou nyní navazuje řada vysoce kvalitních a profesionálních audio produktů. Pobočka Pioneer Automotive Technologies, Inc. (PAT) je klíčovým dodavatelem systémů automobilového zábavního průmyslu. Aktivity společnosti se také rozšiřují do cyklistického sportovního průmyslu, když navrhla měřiče výkonu světové úrovně či cyklistické počítače pro profesionální i rekreační sportovce.

O společnosti BaSys:
Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.