T-Mobile rozšiřuje pokrytí sítě NB-IoT

  • T-Mobile rozšířil pokrytí sítě pro Internet věcí – NB-IoT
  • V České republice běží tato síť v pilotním provozu s vybranými zákazníky
  • K dispozici jsou i roamingové služby v některých evropských zemích v sítích skupiny Deutsche Telekom

Vybraní zákazníci společnosti T-Mobile již v pilotním provozu využívají rozšířeného pokrytí nové sítě pro Internet věcí. Standard LTE NB-IoT (Narrowband-Internet of Things) je podmnožinou technologií LTE a je určen právě pro zařízení s nízkou spotřebou a omezeným přenosovým pásmem, typickými pro Internet věcí. T-Mobile nabízí firmám, které mají o využití této sítě zájem, možnost si ji právě v pilotním provozu vyzkoušet.

V tuto chvíli je síť LTE NB-IoT dostupná v Praze a okolí, Berouně, Mladé Boleslavi a Brně, využívá 200 základnových stanic. Současně s rozšiřováním pokrytí na území České republiky se rozšiřují i možnosti roamingu v sítích NB-IoT, provozované v rámci skupiny Deutsche Telekom. Českým zákazníkům je plnohodnotný roaming Internetu věcí dostupný na celém území Rakouska, Chorvatska a Nizozemí; k rozšiřování pokrytí na celé území státu pak dochází či dojde v nejbližších měsících v Německu, Řecku, Polsku či na Slovensku. V podobném stádiu jako v České republice je síť NB-IoT v Maďarsku. Celonárodní pokrytí je dostupné i v USA.

T-Mobile Česká republika tímto naplňuje svůj plán stát se lídrem v oblasti poskytování síťových, technologických i aplikačních řešení pro Internet věcí. Postupně plánuje dosáhnout se sítí NB-IoT celorepublikového pokrytí.

Mapky aktuálního pokrytí najdete ZDE

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s 6,2 milionu mobilních zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokázalo i srovnávací měření kvality sítí P3 communications v říjnu 2017, v němž T-Mobile zvítězil a získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky. 

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.czwww.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.