Nejnovější A3 černobílé multifunkční zařízení imageRUNNER přichází se zdokonalenými funkcemi. Je určeno pro malé a střední podniky

Londýn,15. října 2018 – Společnost Canon Europe, která je špičkou mezi výrobci zobrazovacích řešení, uvádí v těchto dnech na trh kompaktní a dostupné A3 multifunkční zařízení imageRUNNER pro černobílý tisk. Nový model nabízí nejmodernější bezpečnostní prvky a funkce zvyšující produktivitu. Partneři Canonu tak mohou poskytnout svým zákazníkům z oblasti malých a středních podniků, pro něž je úspora nákladů obzvlášť důležitá, vyspělé zařízení s mnoha funkcemi.

Novinka nese označení imageRUNNER 2206iF a dosahuje rychlosti až 22 str./min (A4). Nabízí intuitivní tisk, ale umí také kopírovat, skenovat či faxovat a umožňuje sdílení dokumentů díky funkci SEND. V zařízení je propojena spolehlivost s kompaktností v elegantním designu. Poskytuje kompletní řešení, které si zákazník může nainstalovat sám, aniž by k tomu potřeboval technika. K dalším výhodám šetřícím čas, patří například možnost sdílet dokumenty z mobilního telefonu nebo je přímo posílat na e-mail, popřípadě uložit na síťový disk. Díky tomu mohou partneři Canonu nabídnout svým zákazníkům optimální a jednoduché řešení.

Produktivita a integrace

Velký 8,9cm podsvícený LCD displej s intuitivním a uživatelsky přívětivým rozhraním umožňuje individuálně přizpůsobit hlavní nabídku v českém i slovenském jazyce. Snadnější přístup k jednotce zobrazovacího válce zkracuje dobu, kdy je zařízení mimo provoz, minimalizuje nároky na údržbu. Šikovná funkce ID Copy umožňuje kopírovat dokumenty, jako jsou pasy nebo občanské průkazy, na jednu stranu papíru. Univerzální tiskový ovladač Generic Plus PCL6 Printer Driver urychlí integraci do stávajících systémů a zajišťuje využití všech možností zařízení. Nová konstrukce automatického oboustranného podavače dokumentů (RADF) ještě více podporuje produktivitu a flexibilitu zařízení.

Zabezpečení a kontrola nákladů

Bezpečnostní funkce, mezi něž patří například Authorised SEND a Secure Print, pomáhají zákazníkům řešit jejich každodenní starosti při ochraně dokumentů. Vestavěná identifikace uživatele (Department ID) umožňuje přehlednější kontrolu dokumentů a přístupu k tisku tím nejjednodušším způsobem. Tisková úloha je chráněna PIN kódem a její dokončení při tisku z počítače nebo z mobilního zařízení je možné teprve poté, co jej uživatel zadá.

Konektivita a mobilní funkce

Díky velmi krátké době zahřívání pouhé 4,3 sekundy z režimu spánku a duplexnímu tisku vyniká nový model svojí efektivností. Zařízení dále nabízí snadné připojení k počítačové síti pomocí rozhraní Ethernet a Wi-Fi, mimo tisku z mobilních zařízení i funkce skenování a faxování. Vzdálená správa zařízení (RUI) snižuje zátěž IT pracovníků a zvyšuje flexibilitu. Nativní podpora standardních funkcí, jako jsou AirPrint, Google Cloud Print a MOPRIA, splňuje rostoucí nároky na agilnější a pružnější způsob práce.

„Cílem Canonu je, aby mohli naši partneři nabídnout menším pracovním týmům a podnikům taková řešení, která budou splňovat jejich potřeby při zpracování dokumentů,“ uvedl Brane Bosancic, marketingový odborník pro evropský trh společnosti Canon Europe. „Černobílé multifunkční zařízení imageRUNNER bylo navrženo tak, aby našim partnerům ve formátu A3  otevřelo nové možnosti zisku,“ dodal Bosancic.

Nový model imageRUNNER 2206iF se začne prodávat distribučním modelem 12. listopadu 2018 a bude dostupný v celé Evropě, na trzích Středního Východu a Afriky i v Rusku.

Hlavní specifikace imageRUNNER 2206iF

Automatický oboustranný podavač dokumentů

Wi-Fi a Ethernet ve standardu

Model vybavený faxem

Funkce Department ID

Tisk z mobilních zařízení a skenování

Automatický oboustranný tisk

Model je vybaven funkcí Secure Print

SEND a Authorised SEND

Skenovací jednotka s RADF

Tiskové ovladače UFR II Lite a PCL 6

Lokalizace uživatelského rozhraní a tiskových ovladačů do českého a slovenského jazyka

Rychlost tisku 22 str./min (A4)

8,9cm podsvícený dotykový LCD displej

Kapacita zásobníků papíru: 330/580

Volitelný zásobník

Doba zahřívání z režimu spánku: 4,3 s

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie.

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.