První chytré reproduktory a soundbary Bose na našem trhu

Na náš trh přichází nová kategorie produktů Bose – chytré reproduktory. Kromě intenzivního zvukového zážitku umožňuje snadný bezdrátový rozvod hudby po domě či bytě a nabízí služby digitální asistentky Amazon Alexa. Spolu s dalšími aktualizacemi software přibude také Google Assistant a AirPlay 2.

Praha, 17. října 2018 – Společnost BaSys, výhradní distributor audio produktů Bose pro ČR, oznamuje dostupnost nové kategorie audio produktů Bose – chytrých reproduktorů a soundbarů – na českém a slovenském trhu. Tyto reproduktory se dostávají do našeho regionu pouze přibližně dva měsíce od celosvětového uvedení.

Tato kategorie zahrnuje v současnosti nový chytrý bezdrátový reproduktor Bose Home Speaker 500 určený pro poslech hudby a dva chytré soundbary Bose Soundbar 700 a Soundbar 500, které jsou určeny pro instalaci k televizoru a zajišťují uživatelům navíc působivý zážitek při sledování filmů. Model Soundbar 700 nabízí kromě vyššího výkonu také výrazný prostorový efekt s využitím tlakových měničů instalovaných do boků soundbaru a využívajících odrazu zvuku od stěn místnosti. Pro ještě intenzivnější hudební zážitek podporují oba soundbary možnost připojení bezdrátového subwooferu Bose Bass module 700/500 a bezdrátových efektových reproduktorů Bose Surround Speakers.

Inteligentní funkce všech nových produktů lze rozdělit do dvou oblastí. První je komunikace jednotlivých zařízení mezi sebou a možnost bezdrátového rozvodu hudby v rámci domácí nebo firemní Wi-Fi sítě (takzvaný multiroom) a druhou je implementace digitální asistentky Alexa v kombinaci s osmi vestavěnými směrovými mikrofony, díky nimž rozpoznává Alexa hlasové povely i během hlasité reprodukce hudby. Samozřejmostí je zachování nejvyšších standardů kvality zvuku, na kterých Bose staví od počátku své existence.

Chytrý bezdrátový rozvod hudby po celém domě

Nové chytré reproduktory Bose navazují na rodinu SoundTouch a umožňují ještě lépe ozvučit jednotně celý byt nebo dům s možností řízení zvukové kulisy v jednotlivých místnostech pomocí nové aplikace Bose Music App. Do každé místnosti, kterou chcete ozvučit, zvolíte nejvhodnější chytrý reproduktor a po instalaci aplikace do vašeho chytrého telefonu propojíte jednoduše všechny přístroje do jediného audio systému.

Kdokoli z rodiny může od té chvíle v celém bytě pustit hudbu uloženou ve svém telefonu s využitím Bluetooth, z internetu, nebo z kabelem připojeného MP3 přehrávače. V aplikaci si zvolíte, ve kterých místnostech má hudba hrát a zda chcete slyšet v celém prostoru stejný hudební podkres, nebo pustit například v kuchyni hudbu jinou. Jako centrální ovladač, kterým ovládáte hlasitost a volbu skladeb v jednotlivých zařízeních, lze použít buď přiložený dálkový ovladač, nebo jakýkoli z právě dostupných chytrých telefonů v rodině, případně můžete upravit hlasitost nebo zvolit jeden z oblíbených zdrojů zvuku stiskem tlačítka na přístroji.

Digitální asistenti

Kombinace technologie Bluetooth, Wi-Fi a hlasové asistentky Alexa poskytuje okamžitý a snadný přístup nejen k populárním streamingovým službám a milionům skladeb, ale také k nepřebernému množství informací, zábavy, chytrého řízení domácnosti a dalším funkcím. Alexa však neumí aktuálně rozpoznávat české ani slovenské povely, takže ji ocení především anglicky mluvící uživatelé. Pro snadné rozpoznávání hlasových povelů i v hlasitě ozvučené místnosti využívají nové chytré reproduktory Bose vlastní technologii z náhlavních souprav a sluchátek ve spojení s osmi vestavěnými směrovými mikrofony. Díky tomuto řešení se nemusíte při ovládání s reprodukovanou hudbou překřikovat.

Funkce digitální asistentky Alexa je v tento okamžik v našem regionu standardně vypnuta. Očekává se, že spolu s některým nadcházejícím updatem software se tato možnost zpřístupní i českým a slovenským uživatelům. Bose navíc uvádí, že současně s dalšími aktualizacemi software budou postupně začleněny také funkce Google Assistant a AirPlay 2.

Dostupnost

Všechny nové chytré reproduktory jsou nyní dostupné u autorizovaných prodejců značky Bose. Reproduktor Bose Home Speaker 500 stojí 11 990 Kč (449,95 €), Bose Soundbar 500 je na trhu za 14 490 (549,95 €) Kč a Bose Soundbar 700 lze pořídit za 23 990 Kč (899,95 €).

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.