Schneider Electric slaví 25 let v Česku. Posiluje své aktivity v digitalizaci průmyslu, automatizaci a řízení energií

Praha, 17. října 2018 – Schneider Electric, globální lídr v oblasti digitální transformace, průmyslové automatizace a řízení energií, letos slaví 25 let svého působení v Česku. Společnost provozuje v Písku jednu z největších digitalizovaných továren v Evropě, kde se vyrábí průmyslové komponenty, jako jsou stykače, spínače, bezpečnostní tlačítka, závěsné ovladače, tepelná relé, příslušenství motorových spouštěčů a další. Závod ročně produkuje kolem 18 miliónů výrobků ročně, přičemž velká část směřuje na desítky zahraničních trhů.

Písecká provozovna jako digitální závod a výkladní skříň technologií

Schneider Electric výrazně posiluje své aktivity v oblasti digitalizace a veškeré produkty, služby i software sjednocuje pod jednotnou architekturu EcoStruxure. Pod touto hlavičkou se skrývají sofistikovaná řešení pro průmysl, budovy, infrastrukturu a IT. „Naší výkladní skříní je továrna v Písku, kde aplikujeme všechny naše technologie a právem se můžeme považovat za takzvaný Digital Plant neboli digitální závod. Technologie jsou na každém kroku – od řízení výrobních systémů a jejich automatizace, přes rozvody elektrické energie až po ovládání a řízení budov komerční i rezidenční sféry,“ vypočítává generální ředitel Schneider Electric Radko Svrdlin.

Lídr v oblasti energetické efektivity i na trhu jednoúčelových strojů

Schneider Electric v Česku dominuje v oblasti energetické efektivity. „Naši experti pomáhají koncovým zákazníkům i provozovatelům průmyslových a komerčních budov získat kontrolu nad spotřebou i kvalitou energie, rizikem výpadku i různými abnormálními jevy. Prokazatelně firmám zvyšujeme dobu provozuschopnosti používaných technologií. Dominujeme také v oblasti výroby jednoúčelových strojů a s tím souvisejícího řízení výrobních procesů, ať už se jedná o tradiční české výrobce či mezinárodní skupiny působící v České republice,“ shrnuje generální ředitel Radko Svrdlin.

Firmy se mohou zapojit do vytváření nové budoucnosti průmyslu

Neustálé zvyšování spotřeby elektrické energie, rostoucí poptávka po obnovitelných zdrojích i decentralizace energetické infrastruktury přinese velké příležitosti pro firmy, které se budou chtít podílet na vytváření nové budoucnosti průmyslu, s větším akcentem na hospodárnost i životní prostředí. „Schneider Electric je jednoznačně zaměřený tímto směrem, investice do výzkumu a vývoje na úrovni 5% obratu skupiny, akvizice a obchodní propojení s různými společnostmi působícími v oblasti software a služeb dokazují naši snahu přinášet firmám řešení pro jejich budoucí potřeby v předstihu,“ uzavírá generální ředitel Radko Svrdlin.

O společnosti Schneider Electric

Schneider Electric je hlavní hráč v oblasti digitální transformace, automatizace a řízení energií. Poskytuje řešení pro domácnosti, budovy, datová centra, infrastrukturu a průmysl. Společnost je zastoupena ve více než stovce zemí a je nezpochybnitelným lídrem ve správě napájení, zejména u zařízení se středním a nízkým napětím, dále v oblasti zabezpečení napájení a automatizačních systémech. Poskytujeme integrovaná efektivní řešení, která kombinují energii, automatizaci a software. V rámci našeho globálního ekosystému spolupracujeme s největší komunitou partnerů, integrátorů a vývojářů. Díky naší otevřené platformě tak můžeme zajišťovat provozní efektivitu i kontrolu procesů v reálném čase. Věříme, že skvělí lidé a partneři dělají ze Schneider Electric stejně tak skvělou společnost a že máš závazek vůči inovacím, rozmanitosti a udržitelnosti zaručuje, že heslo Life is on platí všude, pro každého a v každém okamžiku.