Kladenská POLDI bude poprvé dražena elektronicky

— Dalšímu zmaření dražby má zamezit složení jistoty ve výši 90 mil. Kč –

— Vyvolávací cena je stanovena na 160 mil. Kč –

Dne 16. listopadu 2018 se uskuteční na dražebním portále OKdražby.cz insolvenční dražba areálu kladenských hutí POLDI. Vyvolávací cena je stanovena na 160 mil. Kč. Jde o první dražbu v elektronické podobě, kamenné dražby byly v minulosti 3x zmařeny.

Zabránit opětovnému zmaření dražby má dražební jistota ve výši 90 milionů Kč. Zárukou transparentnosti prodeje je také technologické zázemí portálu www.okdrazby.cz , prostřednictvím kterého majetek zpeněžuje řada exekutorů a dražebníků.

„V srpnu letošního roku byla na třetí pokus Poldi vydražena za 256 milionů korun, nicméně i tato dražba byla zmařena tím, že vítěz částku nezaplatil. Exekutorský úřad Praha 3 JUDr. Ingrid Švecové proto nyní využil výhody elektronické dražby, které spočívají v anonymitě účastníků, možnosti dražit odkudkoliv ze světa a minimalizace šance na narušení průběhu dražby ze strany účastníků. Průběh dražby je zároveň možné sledovat on-line na portálu i komukoliv z řad veřejnosti.“ informoval ředitel OKdražby.cz Ing. Petr Sefzig.

Předmětem dražby jsou majetkové podstaty společností POLDI s.r.o. a POLDI TRADE a.s. Firmy byly poprvé vydraženy letos v dubnu za 261 milionů, vítězná firma Compagnia del mediterraneo Steel založená krátce před dražbou ale včas nezaplatila. Podobná situace se opakovala v červnové dražbě, ve které uspěla společnost Warhols Hold. Částku 251 milionů ve stanovené lhůtě ale vítěz také neuhradil, uvedl server idnes.cz. V srpnu zvítězila v kamenné dražbě společnost Elaria Group, která také nezaplatila. Insolvenční správce AS ZIZLAVSKY v.o.s. proto nastavil nová pravidla, vysokou jistinu a využil elektronický způsob dražby portálu OK dražby.