Verbatim představil USB-C rozbočovač s rozhraním HDMI 4K

Praha, 29. října 2018 – Společnost Verbatim rozšiřuje portfolio příslušenství s novým USB-C rozbočovačem s rozhraním HDMI. Tento tenký multi-portový USB-C adaptér umožňuje připojit několik zařízení/příslušenství současně, včetně 4K monitoru přes HDMI port. Elegantní, kompaktní design se stylovým povrchem z broušeného kovu činí toto zařízení velmi lehce přenosné a ideální pro použití na cestách.

Rozbočovač USB-C s rozhraním HDMI od firmy Verbatim je dokonalým společníkem pro nejmodernější notebooky a MacBooky, které mají omezený počet USB portů. Jeden port USB-C snadno přeměníte na dva porty USB 3.0, konektor USB-C pro napájení a port HDMI. Umožňuje vám tak například současně připojit 4K monitor, USB myš a klávesnici, a ještě připojit další zařízení prostřednictvím portu USB-C. Rozbočovač je malý a kompaktní s pevně připojeným kabelem USB-C, takže vám bude skvělým společníkem na cestách.

Není třeba se obávat obětování jednoho portu USB-C. Díky nabízenému průchozímu nabíjení podporuje nový rozbočovač nabíjení o výkonu až 14,5V/2A, takže snadno nabije libovolné USB-C zařízení i při současném vytížení všech zbývajících portů.

Dva porty USB 3.0 poskytují rychlost přenosu dat až 5 Gb/s, což je dostatečně rychlé na to, aby se film ve vysokém rozlišení začal přehrávat během několika málo sekund. Je možné připojit více zařízení nebo příslušenství, jako je USB myš, klávesnice, pevný disk nebo USB jednotka. Tato mobilní pracovní pomůcka je připravena se s vámi ihned vydat na cestu.

Nový rozbočovač Verbatim USB-C s HDMI rozhraním v šedé barvě má doporučenou maloobchodní cenu 1.399 Kč s DPH (55 EUR; PN 49540).

O společnosti Verbatim

Verbatim je přední světová společnost v oblasti ukládání dat a LED osvětlení se širokým produktovým portfoliem pro spotřebitelské a profesionální využití. Od roku 1969 udává Verbatim směr vývoje technologií pro uchovávání dat a je největším světovým dodavatelem optických médií (Blu-ray, DVD a CD). Společnost rovněž vyrábí flash paměti, externí pevné disky, a stejně tak i široké spektrum počítačového příslušenství, plastových vláken pro 3D polygrafický průmysl a vodní filtry pod značkou Cleansui.

Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Kagaku Media, člena uskupení Mitsubishi Chemical Corporation, jedné z největších světových chemických společností, která investuje do výzkumu a vývoje v mnoha různých odvětvích.

Základní principy společnosti jsou založeny na snaze pomáhat lidem žít zdravým, pohodlným a trvale udržitelným způsobem. Regionální pobočky Verbatimu jsou EMEA, APAC a Severní a Jižní Amerika, s kancelářemi ve většině zemí světa. Evropské ústředí společnosti má sídlo ve Velké Británii. Více informací naleznete na www.verbatim-europe.cz.