VMware na konferenci VMworld Europe představila nové revoluční technologie

Beta verze VMware Blockchain a Projektu Dimension

PRAHA / BARCELONA, ŠPANĚLSKO – 7. listopadu 2018 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) na konferenci VMworld 2018 Europe ukázala, jak ve spolupráci se svými zákazníky a partnery ovlivňuje směr vývoje cloudu, mobility, sítí a bezpečnosti a inovuje v nově se rozvíjejících oblastech jako kontejnerizace, IoT, edge computing, umělá inteligence a strojové učení. Generální ředitel VMware Pat Gelsinger a technologický ředitel Ray O’Farrell na pódiu v Barceloně demonstrovali několik technických inovací, včetně VMware Blockchain a Projektu Dimension. Hovořili také o tom, jak budovat a kam směrovat digitální infrastrukturu, která je základem digitálního podniku.

„Technologickým inovacím se v regionech Evropy, Blízkého východu a Afriky výborně daří. Můžeme pozorovat velké pokroky v důležitých oblastech, jako je například 5G, IoT, chytrá města nebo ochrana dat,“ řekl Pat Gelsinger, generální ředitel společnosti VMware. „Na celém světě probíhá digitální transformace a zákazníci stále častěji spoléhají na technologie VMware jako na všeobecné digitální základy pro svoji obchodní transformaci.“

Arvind Krishna, viceprezident pro hybridní cloud, s Patem Gelsingerem na hlavním pódiu probírali vývoj u klientů a čerstvé novinky, včetně nové nabídky služeb IBM, které pomáhají s migrací a rozšiřováním kriticky důležitých pracovních zátěží VMware do cloudu IBM nebo nových integracích, které podnikům umožňují modernizovat aplikace s využitím Kubernetes a kontejnerů.

Hlavní příspěvek plenárního zasedání konference VMworld 2018 Europe obsahoval ukázky několika vyvíjených špičkových technologií, mimo jiné:

Aktuálně ve fázi beta: VMware Blockchain

Blockchain získává na oblibě v podnikové sféře po celém světě. Podniky hledají zdroje k jeho zavedení a správě a snaží se zjistit, jak zapadá do jejich celkové IT strategie. Dnes představené řešení VMware Blockchain je služba, která poskytne blockchain s oprávněními pro sdružení podniků a je ze své podstaty bezpečnější než veřejné blockchainy. VMware Blockchain poskytne základ pro decentralizovanou důvěru a zároveň se vyznačuje škálovatelností, spolehlivostí, bezpečností a jednoduchostí správy jako jiná řešení podnikové třídy. Služba bude rovněž integrována do stávajících nástrojů VMware, kde bude pomáhat chránit síť a výpočetní funkce, které jsou základem skutečného podnikového blockchainu.

Společnost VMware navázala partnerství s Dell Technologies, Deloitte a WWT zaměřené na vývoj a podporu VMware Blockchain. IBM Cloud pro řešení VMware bude také VMware Blockchain podporovat.

VMware Blockchain je koncipován tak, aby řešil problémy v těchto třech hlavních oblastech:

 

  • Skutečná decentralizovaná důvěra se schopností nasazovat uzly ve více různých a odlišných cloudových prostředích včetně lokálně spravovaných uzlů,

 

  • Odolnost v běžném provozu díky dostupnosti VMware Blockchain jako řízené SaaS platformy, centrálnímu ovládacímu rozhraní a podnikovými nástroji pro monitoring a audit,
  • Řešení přívětivá pro vývojáře, mimo jiné nástroje pro chytré smlouvy CI/CD, detailní vývojářské příručky, dokumentace API, příklady kódu a open-sourcový základ v Projektu Concord.

VMware Blockchain bude platformou zaměřenou na přechod podnikových blockchainových sdružení z konceptu na plnohodnotný provoz. VMware Blockchain je v současné době ve fázi beta.

Aktuálně ve fázi beta: Projekt Dimension

Projekt Dimension byl poprvé představen na konferenci VMworld US 2018 a nyní je k vidění i na VMworld Europe, aktuálně v beta fázi. Projekt Dimension umožní zákazníkům využívat infrastrukturu, která je fyzicky umístěná v datových centrech, na pobočkách nebo v okrajových lokacích formou cloudově řízené služby. Projekt Dimension přebírá jednoduchost, flexibilitu a svižnost cloudově řízené infrastruktury ve formě služby a fyzicky tyto charakteristiky přináší všude tam, kde je infrastruktura potřebná.  Díky tomu jej bude možné využít pro různé scénáře na okraji sítě, v datovém centru a hybridním cloudu.

Projekt Dimension rozšíří VMware Cloud o poskytování softwarově definovaného datového centra (SDDC) v podobě hyperkonvergovaného zařízení ve formě služby, přičemž bude využívat hybridní architekturu cloudových komponent a kompletního souboru lokálně běžících technologií VMware SDDC. Zákazníci budou moci nasazovat technologie lokálních datových center s maximální jednoduchostí, flexibilitou, bezpečností a úplnou interoperabilitou infrastruktury, která je u VMware standardem.

Další zdroje (v angličtině):

O společnosti VMware
Software společnosti VMware je základem komplexní digitální infrastruktury na celém světě. Její výpočetní, cloudová, mobilní, síťová a bezpečnostní řešení ve spolupráci s ekosystémem 75 000 partnerů pomáhají budovat dynamická a efektivní digitální prostředí více než 500 000 zákazníků z celého světa. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a letos slaví dvacet let od uvedení přelomové technologie, z níž mají prospěch podniky i společnost. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html