V Olympii Teplice otevře první Decathlon v Ústeckém kraji

Teplice 13. listopadu 2018 – V teplické Olympii, která patří realitní skupině CPI Property Group, otevře 23. listopadu Decathlon první prodejnu v Ústeckém kraji. Ta nabídne širokou škálu sportovního vybavení, oblečení a obuvi na pronajaté ploše 1600 m2. Otevření Decathlonu je součástí komplexní a nákladné modernizace centra s rozpočtem přesahujícím 500 milionů korun, která také počítá s rozšířením počtu obchodních jednotek ze současných 70 na více jak 80.

„Těší nás, že společnost Decathlon vyhodnotila OC Olympia Teplice jako nejperspektivnější obchodní centrum pro vstup do Ústeckého kraje. Společně se zásadní modernizací prodejny Albert jde o další úspěšný krok v současné modernizaci centra, která započala v březnu letošního roku. Dokončení modernizace centra je plánováno na konec roku 2019, jejímž cílem bude upevnění pozice předního obchodního centra v regionu,“ říká k současné situaci Tomáš Svoboda, asset manager CPI.

Modernizace se dotkne všech částí centra od podlah, podhledů, toalet až po jídelní zónu, či dojde k vytvoření moderních relaxačních zón. Díky přestěhování domu nábytku ASKO do vlastní budovy v blízkosti centra se navíc uvolnil prostor, kde vznikne rozsáhlý zábavní park pro děti, který svým konceptem nemá v České republice obdoby. Dětský svět nabídne rodičům příležitost po dobu nákupů zabavit ratolesti, uspořádat dětské oslavy či aktivně trávit čas s dětmi.

Obchodní centrum Olympia Teplice bylo otevřeno v roce 2000 a následně rozšířeno v roce 2008. Centrum momentálně nabízí více jak 70 prodejen a poskytovatelů služeb na prodejní ploše přesahující 32 000 m2. Zákazníci mohou vybírat z široké nabídky prodejen s módou, kosmetikou, klenoty a bižuterií, sportovním vybavením, drogerií a obuví. K dispozici je dále občerstvení, restaurace a kavárny. K centru náleží také samoobslužná čerpací stanice, mycí linka a parkoviště pro bezmála 1200 automobilů.

Více o CPI Property Group

CPI PROPERTY GROUP patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě 8 miliard eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. S velmi rozmanitým portfoliem 418 nemovitostí pokrývá všechny segmenty – retail, kanceláře, bytové jednotky, hotely, průmysl, logistiku i biofarmy. Skupina je největším vlastníkem maloobchodních ploch v České republice, největším hotelovým operátorem v ČR dle ubytovací kapacity a druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení. V září 2017 byla CPI Property Group ohodnocena ratingovou agenturou Moody’s investičním stupněm Baa3, který se v dubnu 2018 změnil ze stabilního na pozitivní. V dubnu 2018 získala skupina CPI Property Group od agentury S&P Global Ratings nový dlouhodobý kreditní rating BBB. V říjnu 2018 pak agentura Moody’s zlepšila dlouhodobý investiční rating společnosti CPI Property Group z Baa3 na Baa2 a změnila výhled na stabilní.