5G prvenství pro Moto Z3

Praha, 19. listopadu – od počátku roku, kdy Motorola uvedla na trh Moto Z3 a 5G moto mod, i nadále pokračovala ve spolupráci s partnery, aby se pouhé dohady o 5G staly v roce 2019 realitou. Nedávno Motorola na cestě za tímto cílem oslavila další významný milník.

S využitím komerční sítě 3GPP 5G New Radio (NR) v Providence na Rhodes Island (USA) a 28 GHz spektra Verizon, byl úspěšně dokončen první test přenosu dat s Moto Z3 spárovaným s 5G moto modem™. Úspěšný test byl dokončen se stejným zařízením, které budou spotřebitelé využívat na mobilní síti Verizon 5G, a je posledním ze série 5G milníků, kterých Verizon a její technologičtí partneři dosáhli v posledních měsících na cestě ke komerčnímu využívaní 5G mobilních služeb v roce 2019.  

Při spárovaní s 5G moto modem™, bude Moto Z3 prvním inteligentním smartphonem s přístupem na 5G síť Verizon, přinášející nový začátek při využití ve videu, spárování domácích zařízení, práci na dálku a hraní v AR a VR. 5G moto mód™ je poháněný Qualcomm® Snapdragon™ X50 5G modemem a používá QTM052 mmWave anténové moduly.

Tento 5G milník přichází hned po nedávných cenách CES 2019 Innovation Honoree Awards pro Moto Z3 a 5G moto mod™ v kategorii bezdrátového zařízení, příslušenství a služeb. CES Innovation Awards oceňuje vítěze v rámci 28 produktových kategorií, které ztělesňují vynikající estetické, designové a technické kvality.

O společnosti Motorola

Lenovo Group Holdings získal společnost Motorola Mobility LLC v roce 2015. Motorola Mobility je stoprocentní dceřinou společností Lenovo a je zodpovědná za návrhy a výrobu všech mobilních telefonů pod značkou Moto.  

O společnosti Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD, je lídrem v poskytování inovativních spotřebitelských, komerčních a podnikových technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.