R2B2 připojuje do své sítě globální platformy

Společnost R2B2 rozšiřuje svoji digitální reklamní síť, kterou provozuje, o další globální reklamní technologické platformy. Konkrétně se jedná o AppNexus, ConnectAd, Smart a Teads.

Reklamní síť společnosti R2B2 se rozšiřuje o další reklamní zdroje. Jde o globální platformy  AppNexus, ConnectAd, Smart a Teads. Počet reklamních zdrojů, které jsou napojeny do sítě R2B2, se tak zvyšuje na číslo 10.

„Chceme umožnit nákupčím, kteří využívají tyto nákupní platformy, dostat se s reklamou i do sítě R2B2. Očekáváme tak, že se v síti R2B2 objeví reklamní sdělení globálních kampaní,“ říká František Bauma z R2B2. Zároveň tento krok považuje společnost za výhodu i pro vydavatele. „Na druhou stranu ještě lépe pomůžeme s monetizací vydavatelů, kteří naši síť využívají,“ doplňuje Bauma.

Americká platforma AppNexus patří mezi největší na světě. Nedávno se stala součástí druhé největší telekomunikační společnosti v USA, AT&T. ConnectAd se specializuje na alpsko-adriatický trh s programatickou reklamou. Smart AdServer je francouzskou platformou, která původně vznikla jako reklamní server francouzské mediální skupiny Aufeminin a po odtržení v roce 2015 se stala nezávislou technologií. Teads je leaderem na poli internetové video reklamy. Je vynálezcem formátu Outstream.