Ocenění pro nejlepší centrum sdílených služeb dorazilo do Česka. Získala ho společnost Pfizer

Praha, 23. listopadu 2018 – Pražské finanční centrum sdílených služeb farmaceutické společnosti Pfizer získalo ocenění Asociace evropských sdílených služeb pro nejlepší centrum sdílených služeb provozované americkou společností v České republice. V hodnocení porota posuzovala výsledný přínos evropských center pro mateřskou společnost, a to z pohledu jak finančního, tak efektivity či kvality pracovní síly.

Výroční ceny Asociace evropských sdílených služeb se vyhlašují od loňského roku. Na finální seznam se v několika kategoriích podařilo dostat celkem 33 americkým společnostem, které mají centra sdílených služeb ve střední a východní Evropě. Mezi těmito finalisty byly například Whirlpool, IBM, Citibank, UNICEF, Pfizer, IBA, Western Union, AB InBev nebo DXC Technology. Do finální trojice nejvýznamnějších amerických investorů v oblasti sdílených služeb v České republice se probojovaly technologická společnost DXC Technology, biofarmaceutická společnost Pfizer a pivovarnicko-nápojářská společnost Anheuser-Busch InBev.

„Mám velkou radost, že ze všech amerických korporací působících v České republice se podařilo cenu získat právě našemu centru,“ říká KyRic Tucker, ředitel pražského finančního centra sdílených služeb společnosti Pfizer. „Od vzniku centra v roce 2014 jsme prošli dynamickým vývojem, počet zaměstnanců je šestkrát vyšší a celkem jsme do rozvoje centra investovali téměř 300 milionů korun. Naše pražské centrum sdílených služeb je jedním z pěti, která společnost Pfizer ve světě má,“ dodává Tucker, který jej vede od roku 2015.  Další čtyři taková tradiční centra sdílených služeb má společnost Pfizer v Irsku, USA, Číně a na Kostarice.

Finanční centrum sdílených služeb v Praze nabízí širokou škálu účetních řešení podporujících strategická a operační rozhodnutí finančních aktivit a zároveň hraje klíčovou roli při financování transformačních aktivit, jako jsou například fúze či akvizice. „V našem týmu pražského centra pracují především experti v oblasti finančnictví, juniorní a seniorní účetní a analytici. Jedná se o tým 200 lidí, kteří mluví více než 24 jazyky a zodpovídají za podporu finančních operací společnosti Pfizer na 46 trzích napříč Evropou, Afrikou a Blízkým i Středním východem,“ doplňuje Tucker.

O společnosti Pfizer ČR

V České republice společnost Pfizer působí od roku 1993, letos tedy slaví 25. výročí založení. Zabývá se výzkumem, vývojem a prodejem humánních léčiv včetně biologik a vakcín. Kromě toho se zaměřuje také na vzdělávání odborné veřejnosti a ve spolupráci se zdravotnickými zařízeními organizuje klinická hodnocení léčiv. V současné době zaměstnává v ČR více než 400 lidí.