Autocentrum BARTH rozšířilo portfolio o značky Citroën a Opel. Za rok 2018 zaznamená prodejní rekord!

Společnost Autocentrum BARTH nově zařadila do své nabídky osobní automobilová vozidla značek Citroën a Opel. Celkem má nyní ve svém portfoliu již osm automobilek – vedle tuzemské Škody také Volkswagen, Audi, Seat, Peugeot a KIA. To staví pardubickou společnost do pozice jednoho z největších autorizovaných prodejců v České republice. „Jsem nadšen, jakým způsobem rosteme. V Pardubicích v Hradecké ulici jsme na podzim otevřeli nově zrekonstruovaný areál, kde si zákazníci mohou vozy značek Citroën, Peugeot a Opel prohlédnout,“ říká Michal Burkoň, výkonný ředitel Autocentra BARTH.

Společnost BARTH prodala v roce 2017 ve svých showroomech v Pardubicích a v Hradci Králové téměř 6 tisíc vozů, přesněji 5 880. Ještě lepší výsledky očekává firma v letošním roce, kdy se přiblíží v prodeji hranici 7 000 vozů. Dopomoci by k tomu mělo rozšíření o nové automobilové značky. „Věříme, že díky Citroënu a Opelu oslovíme také další cílovou skupinu zákazníků. V aktuální nabídce u nás najdete přes 600 skladových vozů, které jsou ihned připraveny k odběru,“ upřesnil Michal Burkoň, výkonný ředitel Autocentra BARTH, které získalo v letošním roce řadu ocenění.

Pardubická společnost letos obdržela podruhé „Zlatou jehlici Volkswagen,“ nejvýznamnější ocenění udělované koncernem Volkswagen. V listopadu 2018 Autocentrum BARTH dostalo nejvyšší ocenění značky KIA – „Platinum Prestige Dealer Awards“ pro nejlepšího dealera v České republice.

V nabídce nechybí ani užitková vozidla značek Volkswagen, Peugeot, Citroën a Opel. Firma nabízí od roku 2015 také vlastní operativní leasing pod značkou BARTH Operák.

Nejmodernější motocyklové centrum

Vedle osobních a užitkových vozidel se skupina BARTH orientuje také na prodej motocyklů. Horkou novinkou je podepsání smlouvy o zastoupení a rozšíření aktivit s motocykly z Piagio Group. Divize Motocentrum BARTH bude proto nově zastupovat značky Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi, Aprilia nebo Moto Guzzi. „Prodej zahájíme ještě před Vánocemi. Během roku 2019 vybudujeme navíc pro Piagio Group nejmodernější showroom v Česku, takzvaný motoplex,“ upřesnil Michal Burkoň z pardubické společnosti, která je také autorizovaným prodejcem motorek YAMAHA.

Motocentrum BARTH provozuje také vlastní motopůjčovnu, kde si zájemci mohou vyzkoušet novinky od značek BMW, Ducati ,Triumph a KTM.  „V rámci naší strategie začínáme budovat v Pardubicích největší a nejmodernější centrum motocyklů s prodejní plochou okolo 1.500 m2. V současnosti probíhají jednání i s dalšími značkami motocyklů,“ dodal Burkoň. Obrat Autocentrum BARTH a.s. vzrostl z 2,3 miliardy v roce 2016 na 2,9 miliardy v roce 2017 a v roce 2018 překoná hranici 3 miliardy Kč.